Care este viitorul medicinei de familie, cum rezolvăm conflictul dintre pacienţi şi medici şi introducerea medierii în sistemul medical, pregătirea personalului medical şi ce vor face politicienii timişoreni pentru sănătatea bănăţenilor, au fost doar câteva dintre subiectele abordate. Invitat la eveniment, Emilian Popovici a subliniat că este momentul să fie prezentate probleme sistemului, astfel încât politicienii să ştie pe viitor ce trebuie făcut.
„Noi toţi simţim că trebuie să se schimbe ceva în România, dar nu ştim ce trebuie să se schimbe. Sănătatea este o politică socială care răspunde nevoilor imediate ale oamenilor. Cabinetele medicilor de familie trebuie să devină suportul a 75 la sută din medicina românească. Întrebarea e cum vom ajunge acolo, pentru că acest lucru nu va aduce bani imediat. Sunt prea mulţi pacienţi în spitale şi întrebarea este de ce? Acolo trebuie să mergem să vedem care sunt nevoile sistemului sanitar. Aproape nimeni nu se gândeşte la angajatori, la cei care produc banii sănătăţii. Toţi se gândesc la Casa de Asigurări de Sănătate ca la un câine mare şi negru ce vine şi ne ia banii. Ne trebuie o politică adevărată pe următorii 4 ani, altfel nu vom avea şanse de reuşită. Oamenii vor lucruri imediat. Acuma. Dar nu putem să facem asta şi trebuie să ţinem cont de faptul că 2013 va fi un an dificil pentru sănătate din punct de vedere financiar”, a spus dr. Horia Cristian.
„Putem găsi soluţii, nu vinovăţii. Şi aceste soluţii pot fi găsite de dvs, iar noi să le susţinem. Ceea ce mă interesează pe mine este frământarea sistemului şi cum putem ridica gradul de calitate medicală”, a spus Ben Oni Ardelean. „Politicienii care ne cer votul, se obligă faţă de noi”, a spus dr. Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timişoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!