Timișorenii au ales mai mult nume românești pentru copiii născuți în anul 2020. Potrivit reprezentanților Direcției de Evidență a Persoanelor Timișoara, în capitala Banatului s-au născut 6.228 de bebeluși, arată statisticile făcute până în 17 decembrie. 30 de copii au fost adoptați în anul în care coronavirusul a schimbat viețile întregii planete.
Cei mai mulți proaspeți părinți au preferat să-și numească nou-născuții Matei în anul care tocmai s-a încheiat. 54 de copii au primit prenumele Matei, 52 de fete se numesc Maria, 47 de copii au fost numiți Andrei, 45 Eva-Maria, 37 Sofia-Maria, 37 Ștefan, 32 Ana, 31 Vlad, 30 Anastasia-Maria, 28 Anastasia, tot câte 28 David-Andrei și Victor, 27 se numesc Alexandru, 27 Vladimir, 25 Tudor, 23 Luca, 22 Sara-Maria, 21 Ana-Maria, 21 Antonia-Maria, câte 20 Antonia, Sara și Sofia, 19 Alexandra și 18 Mara.
17 copii care s-au născut în 2020 au primit prenumele Filip, iar alți 17 Rareș, în timp de câte 16 au fost numiți Daria-Maria și 16 Dominic.
O fetiță adusă pe lume în 2020 a primit numele Jessica-Porumbița, alta Jessica-Sonya-Chanela-Ana-Maria, un băiat a fost numit Josua-Jador-Escobar. Au mai fost folosite și prenumele Messi, Mhd Kher, Mîndra-Bobo, Jad, Heri, Evolette-Cecilia, Noelia-Yordanova, Fotini, Amro, Ateș-Isidor, Aizee, Fineas, Princess-Zina. Rupi, Saige-Avery, Șanela, Șilo-Ionuț, Sefora.
Trimite articolul
XCovidiu
O mică corecție: numele chiar dacă acum sunt percepute ca fiind românești au sorginte iudaică sau grecească (Andrei – gr. Andros – bărbat, Andreas, Maria – heb. Miriam, gr. Petre – Petros, heb. Matei – Mattityahu sau darul lui Iehova, heb. Eva – Viață, heb. David – iubit, ș.a.m.d.) arătând cu claritate alipirea spiritului național la tradițiile iudeo-creștine dar și la cultura greacă care a influențat major cultura europeană.
Deci, încă odată, cultura generată de creștinism și creștinismul în sine, religia iubirii, religia iertării prin asumarea și însușirea Duhului lui Hristos s-a aflat biruitor în aceste locuri mai ales în întunecata perioadă pe care o străbatem.
Cu adevărat ne-am arătat din nou ca fiind noii evrei, popor ales și credincios Sfintei Treimi, fii ai Lui Iehova Împăratul.
-
Asa, si ce vrei sa spui defapt?
-
Păcat că nu știi cât a distrus creștinismul din cultura clasică. Primele secole de creștinism erau inchiziție pură din păcate. Asta dupa mii de ani de gândire libera, arta liberă etc.
La Romani in general numele compuse nu se utilizeaza in viata cotidiana cum ar fi in Spania unul numit juan Carlos tot timpul va fi chemat J C niciodată doar juan sau Carlos .