În România, poți solicita un credit de la bănci sau instituții financiare nebancare. Acestea din urmă funcționează sub autorizarea BNR și au ca principal obiect de activitatea oferirea de credite. Banca Naţională a României realizează monitorizarea instituţiilor financiare nebancare înscrise în Registrul general, în principal pe baza informaţiilor furnizate de aceste entităţi prin raportările transmise.
Credite online
Instituțiile Financiare Nebancare vin întâmpinarea clienților cu oferte variate și cu soluții de creditare rapidă. Acestea tipuri de credite sunt mai ușor de obținut și au o rată de aprobare mare. Un alt mare avantaj constă în faptul că aceste credite online pot fi acordate fără să fie necesar să vă deplasați la sediul instituției. Mai mult, poți intra în posesia la banilor la câteva ore de la depunerea cererii de credit.
O listă cu ofertele IFN poate fi consultată și pe Finaton.com/ro.
Credit nebancar prin telefon
Instituțiile nebancare și-au extins gama de servicii și oferă posibilitatea de a aplica pentru un credit nebancar prin telefon. Chiar și așa, va trebui să furnizezi câteva acte (carte de identitate, extras de cont sau adeverință de venit etc). Dacă nu te afli la primul credit la respectiva instituție și nu ai înregistrat plăți cu întârziere, atunci întregul proces de aplicare pentru un credit nebancar poate fi efectuat prin telefon.
Unele instituții financiare oferă și posibilitatea de a cere un credit nebancar prin SMS. Trebuie doar să trimiți un text scurt, de obicei „Vreau credit” la numărul indicat, iar consultanții financiari te vor contacta pentru a te ajuta să completezi cererea de credit într-un timp cât mai scurt.
Un credit nebancar mai poate fi accesat și prin aplicațiile mobile. Majoritatea instituțiilor financiare nebancare au propria aplicație mobilă prin intermediul căreia puteți înregistra o cerere de credit.
Credite fără venit lunar
Instituțiile nebancare oferă chiar și credite fără venit lunar. Acest tip de credite nu sunt în oferta tuturor instituțiilor. În cazul în care nu înregistrezi un venit lunar și vrei să accesezi o finanțare, trebuie să știi că printre condițiile impuse se numără și apelarea la un girant, care să garanteze pentru împrumutul accesat.
Condiții
Fiecare instituție financiară nebancară are propriile condiții de eligibilitate. Unele oferă doar credite pe perioade scurte, 30-60 de zile, însă au în ofertă și perioade de rambursare mai lungi. Potrivit condițiilor general valabile, trebuie să fiți major (în unele cazuri vârsta minimă este de 20-21 de ani) și să prezentați cartea de identitate și o sursă de venit. Pentru a dovedi venitul puteți prezenta o adeverință de salariu sau un extras de cont bancar.
Pentru a vedea condițiile exacte, accesează Creditegrozave.ro. Aici vei putea găsi și sumele minime și maxime pe care le acordă fiecare IFN. Cu ajutorul acestora vei putea efectua o comparație care să te ajute în alegerea instituției financiare nebancare dorite și a tipului de credit care se pliază pe nevoile tale.
Înainte de a lua decizia finală, efectuează simulări de credit la mai multe instituții financiare nebancare.
(302545)
Citiți principiile noastre de moderare aici!