„Potrivit art. 8, alin. (2), din HCL nr. 371/2007 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul municipiului Timişoara, cu modificările ulterioare, producătorii/generatorii de deşeuri rezultate din activităţile medicale, au obligaţia să prezinte anual, până la data de 01 martie, compartimentului de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, Planul de eliminare a deşeurilor pentru activităţile medicale pe care le desfăşoară pe teritoriul municipiului Timişoara. Conţinutul Planului de eliminare a deşeurilor este prevăzut la art. 8, alin. (3) din actul normativ local menţionat mai sus”, se arată într-un comunicat de presă transmis joi și semnat de viceprimarul Dan Diaconu.
Planul de eliminare a deșeurilor din construcții
În cazul celor care produc sau generează deșeuri din construcție, termenul limită de depunere a planului este 15 februarie.
„De asemenea, potrivit prevederilor art. 10, alin. (1) din HCL nr. 159/2016 privind aprobarea Regulamentului privind gestionarea deşeurilor din construcţii şi demolări în Municipiul Timişoara, cu modificările şi completările ulterioare, deşeurile de la lucrările de intervenţii, refaceri şi construcţii edilitar–gospodăreşti, vor fi gestionate de producător/generator, care are obligaţia să prezinte anual, până la data de 15 februarie, compartimentului de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, Planul de eliminare a deşeurilor pentru activităţile pe care le desfăşoară pe teritoriul municipiului Timişoara. Conţinutul Planului de eliminare a deşeurilor este prevăzut la art. 10, alin. (2) din HCL nr. 159/2016, cu modificările şi completările ulterioare”, se mai arată în comunicatul de presă amintit.
Planul de eliminare a deşeurilor va fi depus în două exemplare, din care un exemplar vizat va putea fi ridicat de la camera 12, după 15 zile. În cazul planurilor incorecte sau incomplete, documentaţia va fi restituită la acelaşi ghişeu, urmând a se depune o nouă documentaţie, întocmită în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Nedepunerea Planului de eliminare a deşeurilor se sancţionează contravenţional, astfel: pentru persoane fizice cu amendă cuprinsă între 1.500-2.000 lei; pentru persoane juridice cu amendă cuprinsă între 2.000-2.500 lei. Aceste documente se depun la Primăria Municipiului Timişoara, camera 12 -Serviciul Relaţionare Directă cu Cetăţeni, ghişeele 1 şi 2, după următorul program:luni 08.30 -16.30; marţi 08.30 – 18.30; miercuri 08.30- 16.30; joi 08.30- 16.30; vineri 08.30- 16.30.
Trimite articolul
Xinca o suta de hartii inutile inventate de hotii aflati acum la conducerea tarii. rip romania
Planul pe hartie este doar birocratie! De la plan la fapte este drum lung, ideea este sa se verifice daca ” planul ” este dus la indeplinire!
Nu este nimic nou, acest ” plan ” exista de mult in depunerea actelor la PMT, pt. asta deseurile ajung tot pe camp, planul nu este respectat!