Desfăşurat sub sloganul „Noaptea Bucătarilor sau Bărbaţii trec la cratiţă”, acţiunea şi-a propus să ajute la strângerea de bani, sumele adunate urmând să constituie partea de cofinanţare pentru un proiect cu finantare europeana. „Este o premieră, e primul club Rotary din România care va depune un proiect care va fi finanţat pe fonduri structurale. Noi dorim ca prin intermediul acestuia să susţinem 100 de tineri din mediul rural în pregătirea lor profesionană, vom încerca să îi îndrumăm să realizeze activităţi antreprenoriale în mai multe domenii de activitate nonagricolă”, ne-a declarat Gabriela Puskas, membră a clubului Rotary Cetate Timisoara.
Cadrul natural oferit de Cramele Recas a fost structurat pe două componente. Prima, desfăşurată la orele prânzului a fost un grătar tradiţional românesc. Maestru de ceremoni a fost cunoscutul medic timişorean Viorel Bucuraş, el a primit titlul de King of the Grill. Alături de Bucuraş s-au mai aflat Carlo Marchegiano şi Cristian Grădinaru. Bucătarul i-a încântat pe cei prezenţi cu mici, carne de miel cu oregano, ficat de porc în prapor şi, bineînţeles, cotletul de porc.
Cea de a doua parte a întâlnirii rotarienilor a însemnat intrarea în bucătărie, la cratiţă pentru alţi membri cunoscuţi ai mediului de afaceri. De această dată polonicul a fost mânuit cu pasiune de Carlo Marchegiano, Gianluca Testa şi Cornel Bota. De această dată ei au renunţat la bucatele la grill şi au oferit celor prezenţi mai multe preparate din bucătăria clasică, cu gulaş sau somon.
Citiți principiile noastre de moderare aici!