Concursul celor de la ziarul de limbă germană Banater Zeitung, prin care se desemnează cei mai buni cârnaţi bănăţeni, a ajuns în acest an la Bocşa. Evenimentul, unul cu tradiţie de zeci de ani, a fost mutat din cadrul redacţiei în cel public. După câţiva ani în care concursul a avut loc la Timişoara, organizatorii au decis să meargă mai aproape de cititori, ca acţiunea să aibă loc în comunităţile de germani din Banat, fiind vizitate mai multe localităţi. La această ediţie a fost ales Banatul Montan, mai precis Bocşa, competiţia culinară având loc joi, 9 februarie.
Concursul a inclus două secţiuni: producătorii privaţi (cârnaţi făcuţi în propria gospodărie pentru consumul propriu) şi firmele producătoare de mezeluri (cârnaţi produşi pentru comerţ). În total au fost prezentate 20 de probe la categoria gospodăriilor, respectiv 28 de probe la categoria „industrială”.
În acest an cei mai buni cârnaţi au fost cei realizaţi de Oana Crsta, din localitatea Tirol, deţinătoare a unei pensiuni turistice. Premiul a fost ridicat de fiul acesteia, un băieţel în vârstă de şase anişori. La categoria cârnaţilor comerciali cei mai buni au fost realizaţi de societatea Banat Bun, chiar din Bocşa.
Articole pe aceeași temă:
Nemtii de la Banater Zeitung cauta si in acest an cei mai buni carnati din Banat
Citiți principiile noastre de moderare aici!