Timişoara a devenit unul dintre cele mai importante centre est-europene din domeniul IT. numărul persoanelor angajate în acest sector este în continuă creştere. La numărul celor din branşă s-au adăugat de puţin timp şi 60 de tineri care vor oferi consultanţă pentru software-ul produs de compania SAP din Germania. Cel mai mare producător mondial de soluţii software şi tehnologie pentru afaceri şi-a inaugurat oficial marţi, în Timişoara, centrul de consultanţă şi servicii SAP Nearshore Center (SAP NSC). Noul centru va furniza servicii de consultanţă premium pentru clienţi din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, punând astfel Timişoara pe harta internaţională a centrelor de consultanţă în IT.
„Acesta este al doilea centru de consultanţă pe care compania îl deschide pe plan local, după cel din Bucuresti. În prezent, la Timişoara lucrează peste 60 de consultanţi SAP, obiectivul nostru fiind ca, până în 2014, centrele SAP Nearshore Center din România să numere peste 400 de specialişti IT”, a declarat Valentin Tomşa, directorul general al filialei româneşti a companiei germane.
Unul dintre cei care au pus umărul la deschiderea acestui centru este un neamţ plecat din Recaş. “Unul dintre motivele pentru care am insistat să deschidem acest centru la Timişoara este că eu am copilărit în Recaş, iar ulterior am emigrat în Germania. Acolo am făcut carieră în cadrul SAP şi când a fost cazul am insistat pentru acest centru”, a declarat Franz Zipp, Chief Operating Officer SAP EMEA Emerging Markets.
„Deschiderea centrului de consultanţă SAP Nearshore Center în România s-a dovedit în cel mai scurt timp un real succes pe piaţa europeană, aprecierile clienţilor referitoare la calitatea serviciilor furnizate fiind pozitive. De altfel, tocmai aceste aprecieri favorabile ne fac încrezători în extinderea viitoare a centrului de consultanţă din Timişoara”, a declarat Dr. Stefan Breulmann, Head of EMEA Solution Center, SAP Vice President.
Decizia germanilor de a investi la Timişoara va contribui la dezvoltarea regiunii de vest a ţării în domeniul IT şi va deschide o serie de oportunităţi pentru comunitatea locală de specialişti, prin perspectivele de carieră pe care compania le oferă şi prin programele de training dedicate tinerilor absolvenţi. În acelaşi timp, prezenţa SAP la Timişoara creează un punct de atracţie pentru investitorii străini din domeniu şi nu numai, compania reprezentând la nivel global un standard de calitate.
În acest moment în cadrul centrului timişorean activează 60 de tineri specialişti, dintre care 80% au fost recrutaţi dintre tinerii absolvenţi ai mediului universitar timişorean. Planurile germanilor au în vedere ajungerea la 400 de angajaţi în cadrul celor două unităţi româneşti.
Citiți principiile noastre de moderare aici!