59,90% este media de promovare la simularea evaluării naționale în Timiș în 2021, cea mai mare din ultimii șase ani. Au fost trei note de 10 la limba română și 23 de note de 10 la matematică.
„Media de promovare la simularea probelor scrise la evaluarea națională este 59,90%. Au fost trei note de zece 23 de 10 la matematică. Față de anii trecuți, în ultimii șase ani, exclus 2020 pentru că nu a avut loc, în 2015 a fost 45,95%, în 2016 41,55%, 2017 – 49,5%, 2018- 45,38% și în 2019 – 52,32%. Este cel mai mare procent de promovabilitate din ultimii șase ani. Mă bucură dacă avem procent mare la examenele naționale. (…)
Ne-am bucurat că am reușit să organizăm pentru toți elevii de a 8-a simularea, chiar dacă au existat decalări”, a declarat Marin Popescu.
Inspectorul școlar general vorbește despre analizarea situației în școlile și liceele din rural și urban. Unde sunt rezultate mai slabe și medii de admitere sub 5, Popescu se gândește să reconfigureze planul de școlarizare.
„Vom face analize pentru inechitatea dintre rural-urban și la acele unități care sunt sub ceea ce ne-am propus noi ca Inspectorat. Acolo unde rezultatele sunt slabe și elevii intră la profil teoretic cu medii sub 5, nu este justificată specializarea, iar cea mai relevant e să reconfigurăm planul de școlarizare, să transformăm specializări sau clase din teoretic în tehnologic”, a mai completat inspectorul școlar general al Timișului.
editor Dan Oancia
Pe aceeași temă:
Creșa nouă din Lipovei, a treia oară la licitație. Primăria speră să găsească un constructor
Trimite articolul
XStați liniștiti…. e vorba despre efortul maxim al părinților și meditațiilor …. restul e doar poveste… bine ca va lăudați a proasta…….
Da a crescut mult calitatea predarii in invatamint este meritul profesorilor care sint toti fara exceptii dedicatii meseriei si se pregaresc 49 minus 18 ore pe saptamina pentru pregatirea orelor de curs,si am uitat ceva foarte important,este mai ales meritul inspectoratului scolar fara de care nu se putea indeplini acest deziderat si a ministerului invatamintului cu cei vreo 900 de angajati,toti la fel de importanti,si nu in ultimul rind subiectele care au fost foarte grele,de la foarte greu in sus plus cheful de a invata a tuturor elevilor in special la scolile de la tara si succesul fabulos al predarii online,inclusiv acolo unde semnalul de internet a fost putin mai slab sau deloc,inclusiv acolo unde elevii nu au avut dispozitive pentru a se conecta.
Continuind pe aceasta linie care se vede ca da rezultate foarte bune nu ne asteapta decit succesuri si mai bune,multe si nenumarate succesuri,multumim din inima partidelor.
Poate s ar cuveni sii ceva mariri de salarii ceva sporuri,zile libere,minivacante,ca doar si 2020 si 2021 au fost anii foarte stresanti pentru personalul didactic,sau poate sa inceapa scoala prin noiembrie,dupa care vine vacanta de iarna ca sa se diminueze stresul acumulat in acesti doi ani de mari eforturi.