Laureaţii sunt stabiliţi conform unei metodologii unice şi unitare pe plan naţional, clasamentul reunind 5.975 de firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate din 23.437 care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut. Dintre acestea, 1020 de firme au reușit să se claseze pe locurile I, II și III în șase domenii de activitate (Cercetare-Dezvotare și High Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură, Pescuit; Construcții; Servicii, Comerț și Turism), 198 de grupe (conform codurilor CAEN) și cinci clase de mărime (microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari și întreprinderi foarte mari). 160 dintre firmele premiate sunt membre ale CCIAT.
De asemenea, 10 firme vor fi recompensate cu Diplome pentru Excelenţă în activitatea de promovare a produselor şi serviciilor româneşti pe pieţele internaţionale, în cadrul Topului Exportatorilor.
Unităţile de cercetare şi învăţământ şi unităţile de producţie care au dovedit un înalt grad de creativitate în domeniul lor de activitate, în baza datelor puse la dispoziţie de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), vor fi recompensate cu Trofeul Creativităţii.
99 de firme care s-au clasat pe unul dintre primele trei locuri în Top, în ultimii patru ani, vor fi recompensate cu Distincţia de Excelenţă, iar 63 de firme care s-au menținut pe podium în ultimii șase ani, vor fi distinse cu marele premiu – Trofeul de Excelenţă.
Cei peste 700 de participanţi – premianți și invitați – vor avea parte de momente artistice de excepţie oferite de Corul Operei Române din Timișoara, de grupul studențesc Vox Canti al Facultății de Muzică din cadrul Universității de Vest, dar și de un recital extraordinar susținut de Cătălin Crişan. Evenimentul va fi prezentat de realizatoarea TV Mirela Boureanu-Vaida.
Citiți principiile noastre de moderare aici!