Deoarece este atât de subțire, pieptul de pui se poate usca ușor dacă este gătit prea mult timp. Unele rețete de gătit la foc lent funcționează bine cu piept de pui, dar altele nu. Adesea folosim coapse de pui în rețete pentru aragaz lent care cer piept de pui dezosat sau o combinație de piept de pui și coapse de pui.
Iată câteva dintre cele mai populare rețete de piept de pui dezosat, inclusiv rețete de piept de pui dezosat la cuptor, rețete la tigaie și multe altele.
Proprietăți ale pieptului de pui
Ce proprietăți nutritive ne pot oferi rețetele de piept de pui dezosat? Iată patru foarte importante:
Pieptul de pui este un aliment cu conținut scăzut de grăsimi. Este, așadar, un aliat de nădejde pentru dietele de slăbire.
Acesta conține o abundență de proteine și aminoacizi. Acestea sunt esențiale pentru creștere și pentru alte funcții de bază ale corpului nostru.
Rețetele cu piept de pui sunt bogate în minerale, vitamine și sărace în colesterol.
Este foarte ușor de digerat. Acest lucru se datorează faptului că carnea de pui nu conține atât de multe purine ca alte tipuri de carne.
Dacă te-ai plictisit să pregătești mereu pieptul de pui la grătar tipic, nu rata lista de rețete de piept de pui dezosat de mai jos, unde poți găsi o mare varietate de combinații și preparate posibile.
1. Piept de pui umplut cu spanac, ricotta, sultanină și semințe de pin
Acest fel de mâncare este gătit pe bază de pasăre și vânat. Ca regulă generală, se consumă în principal pe tot parcursul anului și se servește de obicei la masă ca al doilea fel de mâncare.
Acoperă astfel încât spanacul să se gătească în apa pe care o eliberează. După 5 minute, se descoperă și se dă focul mai mare pentru ca zeama să se evapore. Se ia de pe foc, se scurge spanacul și se lasă să se răcească. Adaugă brânza ricotta fărâmițată la spanac. Se asezonează fileurile de piept cu sare și piper, se întind și se pun deasupra câteva linguri din umplutura rezervată de spanac, sultanină, nuci de pin și ricotta. Îndoaie fileurile și închide-le cu o pereche de scobitori. Așază fileurile de piept umplute pe un grătar încins, pe o plită sau într-o tigaie antiaderentă și gătește-le până când pieptul este bine pătruns.
2. Curry de pui cu migdale
Originalul curry de pui este o rețetă comună în bucătăriile din Asia de Sud, în special în India. Astăzi o pregătim cu un ingredient special: migdalele.
Începe prin a rumeni migdalele într-o tigaie joasă cu puțin ulei de măsline. După ce migdalele au început să se rumenească, se adaugă ceapa și usturoiul tăiate în julien.
Când ceapa este bine opărită, se adaugă pieptul de pui tăiat în cubulețe și se condimentează cu sare și piper.
Se rumenește amestecul și, după ce pieptul de pui s-a rumenit, se adaugă stocul de pui și curry.
Se gătește la foc mic până când puiul este fiert și suculent. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 10 minute.
Se scot cubulețele de piept de pui și, cu ajutorul unui blender, se pasează sosul. Gătește sosul timp de câteva minute. Dacă este prea gros, mai adaugă puțin bulion (sau apă, dacă preferi).
Când sosul este gata, se scufundă cuburile de piept înapoi în sos și se aduce la fierbere.
3. Quesadillas cu pui
Prăjim tortillas din făină de grâu într-o tigaie cu câteva picături de ulei de măsline pentru a le prăji puțin pe ambele părți. Se condimentează fileurile de piept de pui cu sare și piper după gust și, după ce tortilla este gata și cu puțin mai mult ulei, se prăjesc în aceeași tigaie până când sunt bine făcute. Se așază clătitele pe o suprafață plană și se așază deasupra feliile de brânză Cheddar și câte un file de pui pentru fiecare clătită. Îndoaie tortilla în două. Se pun pe grătar câteva minute pentru a se topi brânza și gata!
4. Salată caldă de piept de pui cu spanac, avocado și roșii cherry
Pune toate ingredientele, în afară de pieptul de pui, într-un castron adânc sau într-un recipient: roșiile tăiate în jumătate, ceapa tăiată julien, avocado feliat și frunzele de spanac. Acum se asezonează totul cu ulei de măsline virgin (nu prea mult), câteva picături de oțet balsamic și sare grunjoasă. Amestecăm ingredientele astfel încât să fie bine impregnate de dressing și le așezăm, dându-le volum, pe farfuria sau platoul pe care vom prezenta salata. Acum nu ne rămâne decât să aranjăm pieptul de pui pe salată, încercând mereu să dăm volum mâncării.
(2247)
Citiți principiile noastre de moderare aici!