Parcul Justiției a primit o față nouă în 2015, cu bani de la Uniunea Europeană. Parcul a fost redeschis cu două zile înainte de Crăciun, după o transformare completă: au fost schimbate rețelele de utilități, a fost montat un sistem de irigare și au fost refăcute complet aleile. Mai mult, au fost puse rulouri de gazon, pe care timișorenii s-au putut așeza în voie. În unele zone au fost create „insule multicolore de flori bulboase”, fiind plantate lalele, zambile, narcise și ghiocei, aproape 110.000 plante. Dacă în primul an de la inaugurare „insulele multicolore” au făcut deliciul trecătorilor, anii următori acestea au cam fost năpădite de buruieni.
Potrivit primarului Timișoarei, se vor face plantări serioase în părculețul de lângă primărie, pentru ca florile să nu mai ajungă să stea ascunse printre diverse buruieni. Edilul-șef pare să nu aibă încredere în societatea primăriei, Horticultura, care este plătită cu bani frumoși pentru a se ocupa de întreținerea spațiilor verzi din zona centrală. În această primăvară, Nicolae Robu ne spunea că angajații Horticultura au făcut o intervenție decentă în parc, adică au tuns iarba, dar nu a fost suficient.
„Chiar l-am muștruluit pe directorul de la Horticultura, Andrei Drăgilă, pentru că-i atrăsesem atenția cu vreo două luni înainte că doresc ca, anul acesta, Parcul Justiției să arate mai bine decât acum doi ani. Anul trecut nu am fost mulțumit. Din păcate, arată cam ca și anul trecut, unele lalele arată mai bine ca anul trecut, pentru că au fost puși bulbi noi, dar, per ansamblu, sunt nemulțumit de cum arată Parcul Justiției”, ne explica primarul, în aprilie 2018.
Pentru ca în primăvara anului viitor să nu ne aștepte tot buruienile în Parcul Justiției, „insulele multicolore” de lângă primărie vor fi invadate de muncitori ai Horticultura, care vor planta bulbi.
„În acest an se va face o împrospătare a culturii de lalele. Vom fi plantați bulbi, pentru că cei plantați în urmă cu 3 ani și-au pierdut din vivacitate. Eu chiar n-am fost mulțumit cum a arătat anul trecut parcul. Mi-aș fi dorit ca anul trecut să se facă deja o replantare, dar, din diverse motive, ea nu s-a făcut. Am cerut ca neapărat să se facă în acest an. Vreau ca acest parc să fie la fel de impresionant în fiecare primăvară și nu din doi în doi sau din trei în trei ani”, a explicat Nicolae Robu.
Marea operațiune va costa ceva bani din bugetul local, dar nu se știe momentan suma, însă merită, susține primarul.
„Asta costă, dar eu că ne putem permite să susținem frumusețea parcurilor Timișoarei, să susținem faima pe care Timișoara și-a dobândit-o, de oraș al parcurilor, al florilor. Asta nu se poate fără bani, însă decizia pe care o asum este să finanțăm în continuare această frumusețe a orașului nostru. Nu știu cât va costa”, a conchis Robu.
Șantierul din Parcul Justiției a ținut patru luni în anul 2015, iar investiția a fost de peste 2 milioane de lei, aproximativ 463.000 de euro, majoritatea bani europeni.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”2021771″]
[related-post post_id=”1602469″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!