„Până la sfârşitul lui martie vom verifica medici de familie din tot judeţul. Vrem să vedem câte doze a primit fiecare şi câte a administrat, câte mai sunt pe stoc în cabinetele lor şi cum le păstrează. De asemenea, vom verifica modul de gestionare a deşeurilor infecţioase, cum sunt colectate acele şi seringile după vaccinare”, spune dr. Viorica Dumitru, director coordonator adjunct la Direcţia de Sănătate Publică Timiş.
Aceasta precizează că au existat şi sincope în aprovizionarea medicilor cu diferite tipuri de vaccin. „În ceea ce priveşte faptul că avem o mică acoperire vaccinală, trebuie precizat şi că au existat goluri în aprovizionarea cu unele vaccinuri, noi nu le-am primit cum ar fi trebuit de la Ministerul Sănătăţii prin Unifarm. Am avut şi situaţii când nu am avut BCG la timp şi sigur că au existat şi decalaje. E adevărat că sunt şi medici care nu s-au implicat, cum a fost cazul vaccinului care se face la copiii de un an, pe care nu l-au efectuat toţi. Sunt aspecte de care vom ţine cont în verificări”, a mai precizat dr. Viorica Dumitru.
Până în prezent nu au fost raportate probleme în ceea ce priveşte administrarea vaccinului antigripal. În judeţul nostru sunt peste 440 de medici de familie, iar faptul că DSP nu are la dispoziţie suficiente mijloace de transport va face ca verificarea medicilor să dureze şi să fie făcută aleatoriu.
Delia S. Barbu
Citiți principiile noastre de moderare aici!