„Am ales să colaborăm cu mai multe cinematografe partenere din ţară, pentru a oferi iubitorilor de cultură care nu au reuşit să achiziţioneze bilete în sălile de spectacole, şansa de a viziona în transmisiuni live, o selecţie din concertele Festivalului George Enescu, ediţia 2015. Este foarte important pentru noi să facilităm accesul unui număr cât mai mare de spectatori din București şi din ţară la cel mai important eveniment cultural al anului”, spun organizatorii transmisiilor.
Directorul Executiv al Festivalului Internaţional George Enescu, Mihai Constantinescu, spune că și în acest an festivalul va fi accesibil unui public cât mai numeros prin intermediul acestor transmisii live.
„Festivalul Enescu continuă direcţia lansată începând cu ediţia 2013, de a facilita accesul melomanilor la concertele din cadrul Festivalului. Este modul nostru de a ne deschide către un public cât mai larg şi de a asigura accesul la concerte, inclusiv celor care nu au reuşit să îşi achiziţioneze un bilet în sala de concert. Prin alinierea la noile tehnologii, Festivalul oferă, astfel, un acces cât mai larg la cultură, acces pe care îl considerăm foarte important”, a declarat Mihai Constantinescu.
Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional George Enescu va aduce în Capitală artişti şi formaţii de nivel mondial care vor concerta pe scenele bucureştene timp de 22 de zile, la Sala Palatului şi Ateneul Român, găzduind 58 de concerte în săli, precum şi multe alte evenimente în aer liber.
Proiecţiile de la Timişoara vor putea fi urmărite la Biblioteca Centrală Universitară “Eugen Todoran” (BCUT), prețul unui bilet fiind de 25 lei (preţ întreg), 20 lei / concert (pentru minim șapte concerte la alegere), 15 lei (preţ redus pentru studenţi şi pensionari).
Biletele pot fi cumpărate începând de luni, 24 august, la casieria Cinema Timiş, zilnic între orele 15:00-19:00. Atenţie, nu se vând bilete la sala de proiecţie !
Lista concertelor care vor fi transmise la Timişoara cuprinde:
30.08 ora 19:30, Spectacol de deschidere a Festivalului,Orchestra română de tineret și Corul Filarmonicii G. Enescu, dirijor Kristjan Jarvi, solistă: Sarah Chang – vioară
31.08 ora 20:00, Israel Philharmonic Orchestra, dirijor: Zubin Mehta
03.09 ora 20:00, Berliner Philharmoniker, dirijor: Sir Simon Rattle
04.09 ora 19:30 , Staatskapelle Dresden, dirijor: Christian Thielemann, solist: Yefim Bronfman – pian
06.09 ora 19:30 , San Franciscp Sympony, dirijor: Michael Tilson Thomas, solistă: Yuja Wang – pian
08.09 ora 17:00, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, dirijor: Trevor Pinock, solistă: Maria João Pires – pian
09.09 ora 20:00, London Symphony Orchestra, dirijor: Ion Marin, solişti: Renaud Capuçon – vioară, Gautier Capuçon – violoncel
10.09 ora 20:00, Sankt Petersburg Philharmonic Orchestra, Concert „In memoriam Gheorghe Halmos“, dirijor: Yuri Temirkanov, solistă: Elisabeth Leonskaja – pian
15.09 ora 17:00, Monte Carlo Philharmonic, dirijor: Gianluigi Gelmetti, solist: David Garrett – vioară
15.09 ora 20:00, Wiener Philarmoniker, dirijor: Semyon Bychov, solistă: Elisabeth Kulman – soprană
17.09 ora 17:00, Mozarteum Orchester Salzburg, dirijor: Thomas Dausgaard, solist: Dan Grigore – pian
18.09 ora 19:30, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, dirijor: Vasily Petrenko, solist: Simon Trpceski – pian
20.09 ora 19:30, Spectacol de închidere a Festivalului, Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam, dirijor: Andris Nelsons.
Concertele nu sunt transmise de TVR, excepţie făcând concertele de deschidere, respectiv de închidere a Festivalului, cât şi cel al Filarmonicii din Sankt Petersburg.
Citiți principiile noastre de moderare aici!