Pasionaţii de vânătoare şi nu numai pot vizita în holul rectoratului USAMVB Timişoara expoziţia de trofee de căpriori şi mistreţi.
„Este al treilea an consecutiv când organizăm această expoziţie la Timişoara. Am încadrat-o în cadrul Facultăţii de Silvicultură, care are un departament de Cinegetică care se ocupă de vânătoare şi, practic, noi suntem promotorii specialiştilor din domeniul cinegeticii (…). În cadrul acestei expoziţii prezentăm numai trofee de căpriori şi mistreţi, deoarece aceste animale sunt specifice câmpiei. Prezentăm trofee de selecţie, animale pe care le scoatem din teren pentru a perpetua specia cu exemplare valoroase, şi avem şi mistreţul, care, de asemenea, a împânzit în ultima vreme câmpia. La anul sperăm să venim cu specii noi”, a explicat Cosim Mariş, unul dintre organizatorii expoziţiei.
Expoziţia este organizată în colaborare cu Clubul de Vânătoare Timişoara şi AJVPS Timiş. Mariş a mai declarat că vânătoarea încă este un sport practicat de mulţi timişeni, deşi nu este deloc ieftin, judeţul ocupând locul al doilea în ţară ca număr de vânători.
„Din fericire vânătoarea se practică în Banat. Judeţul Timiş este pe locul doi în ţară ca număr de vânători, avem în jur de 2.700 de vânători în tot judeţul şi avem fondurile cele mai bune de vânat mic din ţară. Într-adevăr, vânătoarea nu este un sport ieftin, dar AJVPS încă Timiş ţine la un nivel redus costurile pentru vânătoare”, a mai spus Mariş.
În ceea ce priveşte valoarea trofeelor prezentate, Cosim Mariş a explicat că în primul rând aceasta este una sentimentală pentru vânătorul care le-a obţinut, deoarece în spatele fiecăruia se ascunde o poveste.
„E foarte greu să cuantificăm în bani un trofeu. Noi nu încurajăm vânzarea trofeelor la negru, pentru că cea mai mare valoare a unui trofeu este cea sentimentală. Vânătorul nu are pe perete doar un trofeu, are şi o poveste din spatele trofeului”, a concluzionat organizatorul Expovenatoria.
Citiți principiile noastre de moderare aici!