Dan Bedros a dorit prin această iniţiativă să aplice la nivel local şi regional experienţa dobândită în ani de zile de conducerea Camerei de Comerţ Franco-Române, ce a funcţionat la Bucureşti.
„Prin această iniţiativă doresc să ofer oamenilor de afaceri români, francezi şi nu numai, posibilitatea să se întâlnească într-un cadru informal, să discute afaceri în mod direct. Afacerile înseamnă în primul rând relaţionare, un contact uman. Primele iniţiative de acest fel le-am avut la Camera de Comerţ Franco-Română după ce am constatat că la întâlnirile informale numărul participanţilor era mult mai mare decât la cele oficiale”, ne-a declarat Dan Bedros, preşedintele noului Centru de Afaceri timişorean.
Succesul întâlnirilor de acest tip a fost testat în cadrul organizaţiei naţionale. „Gândiţi-vă ce înseamnă ca reprezentanţii a 150 – 200 de firme să stea la coadă pentru a se putea întâlni cu un ministru. Prin aceste discuţii directe am reuşit să înlesnim comunicarea directă, mult mai facilă. În plus, firmele mici au avut ocazia să stabilească contacte directe cu firmele franceze de mari dimensiuni cu care, în mod normal, nu puteau stabili relaţii. Succesul e garantat”, a mai adăugat Bedros.
Constantin Ostaficiuc, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, prezent la inaugurarea noului club, a promis celor prezenţi că în toamnă va încerca să aducă la una dintre întâlnirile grupului un ministru.
Succesul noii organizaţii a fost garantat chiar de către noul preşedinte. „Dacă eu mă implic în ceva, atunci acel lucru trebuie să şi reuşească”, a subliniat Bedros. Proiectul Centrului de Afaceri nu va rămâne la stadiul discuţiilor între firmele româneşti şi franceze, dorinţa iniţiatorilor este ca între noua organizaţie şi cluburile de afaceri ale întreprinzătorilor germani şi italieni să existe o colaborare. Aceasta ar urma să fie consfiinţită prin intermediul unui club de afaceri european la Timişoara.
Centrul de Afaceri Franco-Român va funcţiona la Timişoara, pe str. Rebreanu nr. 30.
Citiți principiile noastre de moderare aici!