Fundaţia Filantropia Timişoara va pune la dispoziţie o echipă formată din psiholog, asistent social, kinetoterapeut, medic psihiatru care va activa în acest centru. Pacienții vor beneficia de asistență medicală complementară în mod gratuit în acest centru. Vor fi atât servicii de educaţie pentru viaţă sănătoasă, cât şi cele despre cum să trăieşti în condiţiile date cu această boală. Centrul este situat în Timişoara, strada Iuliu Maniu nr.40, iar miercuri, 23 ianuarie, la ora 11, va fi inaugurat.
Reprezentanții acestor pacienţi au venit în 2018 la sediul Mitropoliei Banatului pentru a solicita sprijin, solicitând un spațiu în urbea de pe Bega unde să le poată fi acordate servicii medicale. Au găsit sprijin la Mitropolitul Banatului.
„Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan a răspuns acestei solicitări de sprijin prin punerea la dispoziţie a unui spaţiu care sa fie dedicat unei astfel de îngrijiri şi a încredinţat Fundaţiei Filantropia Timişoara să se ocupe de lucrările ample de amenajare şi dotare. Noul serviciu social este situat în Timişoara, strada Iuliu Maniu nr.40 şi se adresează comunităţii persoanelor ce suferă de scleroza multiplă şi care în judeţul Timiş are un număr de peste 400 de persoane”, transmit reprezentanții Arhiepiscopiei Timișoarei.
Scleroza multiplă este o boală caracterizată prin inflamaţia şi distrugerea selectivă a mielinei sistemului nervos central, cu apariţia unor zone de cicatrizare.
Boala este cea mai frecventă cauză de invaliditate de cauză neurologică a adulţilor tineri, după cauzele de invaliditate determinate de traumatisme. Este de două ori mai frecventă la femei decât la bărbaţi, fiind rară înainte de adolescenţă şi cu incidenţă crescută constant de la adolescenţă până la 35 de ani, cu scădere treptată după această vârstă. Nu există un tratament curativ al bolii, dar mijloacele terapeutice actuale ameliorează vizibil simptomatologia. Psihoterapia este utilă, ştiut fiind faptul că aceşti bolnavi sunt depresivi (cazurile de suicid sunt frecvente, reprezentând o importantă cauză de deces în scleroza multiplă).
Citiți principiile noastre de moderare aici!