Centrul de Proiecte Timișoara a fost înființat încă de pe vremea fostei administrații, dar nu a funcționat. În luna aprilie a acestui an au fost scoase la concurs primele posturi, dar oamenii nu s-au înghesuit să lucreze acolo. S-a ocupat doar postul de director, de către Alexandra Rigler. Concursul de angajare a fost reluat în iunie, pentru șase posturi: contabil-șef, economist, consilier juridic, expert relații publice și comunicare, expert programe și proiecte și inspector de specialitate programe și proiecte. S-au ocupat toate posturile, după relaxarea condițiilor.
La Centrul de Proiecte mai urmează un concurs de angajare. Consilierii locali au aprobat recent mărirea organigramei, de la șapte la 14 posturi. Numărul de angajați se va mări cu un post de inspector de specialitate grad profesional IA, un post inspector de specialitate grad profesional I și trei posturi de expert grad profesional II pentru Compartimentul programe, proiecte și relații publice și cu un post de specialitate grad profesional IA și un post inspector de specialitate I la Compartimentul financiar-contabil și juridic.
Centrul va administra și spațiile culturale ale primăriei
De ce este nevoie de un număr dublu de angajați? Conform hotărârii adoptate recent, Centrul de Proiecte Timișoara va prelua și „funcția de administrare de spații și alte resurse logistice, inclusiv dezvoltare prin metode participative a conceptelor de funcționalizare a spațiilor culturale, sociale și educative din oraș”.
În plus, angajații centrului vor putea oferi „asistență și sprijin în scriere de proiecte, curatoriat, dezvoltare de parteneriate intersectoriale și scalarea impactului”. Ei se vor ocupa și de dezvoltarea „funcției de monitorizare, evaluare și analiză de impact a proiectelor și programelor finanțate”.
Centrul de Proiecte Timișoara are sediul în clădirea renovată recent de primărie pe str. Vasile Alecsandri 1. Structura a fost înființată în prima fază în vara anului 2020 și a fost transformată anul acesta. Salariile de bază erau cuprinse între 5.606 lei și 12.829 lei, brut. Pentru noile posturi ce vor fi scoase la concurs, salariile vor fi cuprinse între 5.725 lei și 6.034 lei pentru inspectorul de specialitate 1, între 6.000 și 7.469 lei pentru expertul grad profesional II și între 6.121 și 6.477 lei pentru inspectorul de specialitate grad profesional IA.
Structura se ocupă de tot ce înseamnă finanțări nerambursabile în domeniile cultură, educație, tineret, sport, mediu, implicare civică și socială.
editor Dan Oancia
Trimite articolul
XAlți bugetari ? Ar trebui sa fie plătiți doar in funcție de proiectele aprobate ! Altfel, ziua trece, leafa merge…
-
Asta doar vine sa confirme faptul ca motivul cultural este cel pe care firtz si gasca de semidocti hipesteri din usere vor sa il abuzeze in scopul sifonarii de bani publici. Noi, prostii, nu suntem capabil sa intelegem valorile culturale ale orasului, aceste nestemate inca nedescoperite sau insuficient puse in valoare. Banii sa curga, firtz are de decontat. Robu chiar daca avea zdrentele alea in primarie si tot idei crete, macar s-a si vazut ceva dupa el. Dupa firtz la un an de mandat se vad doar angajari, noi posturi de sefi, presedinti, consilieri, bani dati unor asociatii si fundatii fara angajati si studii si planuri.
-
Prietene e o institutie infiintata de robu pentru rude/prieteni. Ma indoiesc ca fritz are vreun amestec in aceasta ciorba tipic ‘dimbovitzeana’.
-
Fritz nu se amesteca, el doar mai face niste angajari.
-
Se pare ca pentru prietenii lui Fritzi.
App, ști cumva care e primul domn al Timișoarei?
-
-
Bugetul local – vaca de muls pentru fritzi & co.
Tot pe pile angajati ca si d-na director?
dupa ce vor inventa un post si pentru sotia portarului de la usr sper sa se termine!! sper nu mai vedem stiri cum ca fizz si corporatia usr au mai inventat noi posturi de manager / sef / consilier whatever fiindca doar asta au facut de un an de zile!! mai trei si e gata mandatul!! pana acum e maxim de transparent mandatul asa cum ne-au promis
fara numar… fara numar…
Ca fraierii platitori de impozit ingit oricat !
Pai nu erau prea multi bugetari? Numai cand nu esti la ciolan sunt multi, altfel sunt putini? Magarie se numeste asta?