Clădirea care ajută aproape 60 de micuţi cu dizabilităţi să treacă mai uşor peste dificultăţi a fost închisă în urmă cu mai mulţi ani, deoarece ajunsese într-o stare mizerabilă, existând pericolul chiar să se prăbuşească. La data închiderii, părinţii copiilor care beneficiază de serviciile acestui centru au protestat, speriaţi că nu vor mai avea unde să îşi ducă copiii care suferă de diverse dizabilităţi, de la cele locomotorii, la psihice.
Investiţia iniţială pentru reabilitarea completă a clădirii a fost estimată la 5,2 milioane de lei, însă devizul final a fost de aproape 4 milioane de lei, bani obţinuţi din fonduri europene.
Lucrările au durat doi ani şi, pe lângă spaţiile din clădire, au fost amenajate şi spaţiile verzi şi s-au construit două părculeţe de joacă, a fost montat un lift pentru persoane şi un sistem de detectare şi alarmare în caz de incendiu şi au fost achiziţionate dotări şi mobilier nou, precum şi un bazin pentru fizioterapie, aparatură medicală şi de terapie.
„Acest proiect reprezintă o reuşită din toate punctele de vedere. Chiar acum cineva de la Ministerul Dezvoltării viziona acest proiect şi am aflat că va fi pe lista de proiecte de succes a Ministerului Dezvoltării, pe Programul Operaţional Regional. Este în primul rând un succes pentru beneficiarii acestui serviciu, pentru micuţii cu dizabilităţi care îşi petrec timpul aici (…) şi pentru Primăria Timişoara care reuşeşte să redea un spaţiu social pentru beneficiarii săi”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu la redeschiderea Centrului de zi pentru copii cu dizabilităţi.
În următoarele zile va avea loc predarea clădirii către Direcţia de Asistenţă Socială şi se va aduce şi restul de mobilier care acum se află în locaţia temporară a centrului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!