Individul, care se află de mult în evidenţele Poliţiei Locale, a fost dus la sediul instituţiei, unde agenţii au descoperit că are asupra sa suma de peste 1.000 de lei, un salariu pe o lună poate pentru mulţi dintre timişoreni.
„Polițiștii locali l-au adus la sediul instituției pentru verificări stabilindu-se că respectivul, pe nume R. Ion, de 32 de ani, din Caransebeș, figurează deja în baza de date a Poliției Locale. Acesta a declarat că primește câte un leu-doi de la cei care își pun mașina acolo unde el îi ghidează. Bărbatul a fost sancționat conform Legii 61/1991 republicată. De această dată avea la el suma de peste 1.000 de lei, bani făcuți din cerșit și ”ajutat” la parcare”, a arătat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale Timişoara, Daniela Seracin. Reprezentanta instituţiei spune că acelaşi tânăr a fost prins, în urmă cu circa patru ani, cu peste 35 de milioane de lei vechi la el, în zona Sălii Olimpia. Iată că între timp nu şi-a schimbat ”ocupaţia”, iar motivul este lesne de înţeles: e profitabilă!
Mamă la 14 ani, cu copilul la cerşit
Tot luni, la cea mai recenta razie pentru despistarea cerşetorilor organizată de Poliţia Locală Timişoara, agenţii au ridicat de pe străzi şi o minoră în vârstă de 14 ani care stătea cu copilul său de câteva luni la cerşit. Tânăra, care le-a spus poliţiştilor locali că este la cel de-al doilea copil, a fost predată la adăpostul de pe strada Ioan Slavici, unde există și un centru în regim de urgență pentru astfel de cazuri.
Luni, în câteva ore, au fost adunate, din diferite zone ale oraşului, 20 de persoane, cerşetori şi oameni fără adăpost.
Reprezentanţii Poliţiei Locale fac din nou apel la cetăţeni să nu le mai dea bani celor care apelează la mila publică pentru că nu fac astfel decât să întreţină fenomenul cerşetoriei.
Nicio zi fara cersetori ridicati de pe strazi la Timisoara
Nu dati bani cersetorilor, unii vin la lucru cu taxiul!
Citiți principiile noastre de moderare aici!