Drona a ajuns înapoi la proprietar miercuri, după ce a fost adusă tocmai din județul Bacău, din Moinești. Bărbatul a găsit geanta abandonată și a plecat cu ea acasă, în celălalt capăt al țării.
Charlie Ottley a fost invitat miercuri la Sediul Secției 1 Poliție din Timișoara, acolo unde a reintrat în posesia bunurilor furate.
„Astfel că, la data de 7 iunie a.c., polițiștii din Moinești, în baza comisiei rogatorii dispusă de către Poliţia municipiului Timişoara, s-au deplasat la domiciliul unui localnic, de 34 de ani, unde au identificat bunurile căutate de polițiștii timișoreni. Persoana în cauză a fost audiată de polițiști, care au ridicat, de la locuința acestuia, o geantă de protecţie şi transport dronă, prevăzută cu mai multe compartimente şi buzunare în care se aflau, o dronă, o cameră rotativă, o telecomandă pentru control dronă, cinci seturi elice de rezervă, un adaptor electric pentru încărcător, un acumulator, un suport ce conţine patru filtre pentru camera video principală a dronei, trei cabluri de transfer date, două carduri de date micro SD, două adaptoare, o broşură pentru instrucţiuni de utilizare a dronei și o pereche ochelari. Bunurile au fost predate polițiștilor din Timișoara, iar, în această dimineață, drona a fost restituită aparținătorului”, au transmis miercuri reprezentanții IPJ Timiș.
Potrivit jurnalistului britanic, adevăratele victime sunt copiii
„Nu suntem victime aici, adevăratele victime sunt copii. Ar fi trebuit să fie în pat, ar fi trebuit să doarmă și să meargă la școală a doua zi. I-au dezamăgit părinții și societatea. Și sunt copii, fie că sunt cetățeni romi sau români merită o șansă bună la educație, iar părinții au nevoie de reabilitare să ofere copiilor o nouă șansă sau vom perpetua acest ciclu al infracționalității. Profit de această ocazie să le spun oamenilor că suntem norocoși să îi ajutăm pe acești copii. Nu numai că nu vrem să fie pedepsiți în vreun fel, pentru că nu este vina lor, dar am vrea să profităm de această ocazie și să le oferim șansa de a ne vizita când filmăm Flavours of Romania aici, să vină să ne vadă pe platoul de filmare. Aș vrea să le ofer o cameră, să îi învăț să filmeze și să le oferim un start sperând să îi încurajăm și să îi inspirăm să nu facă greșelile părinților lor, pentru că din câte înțeleg, tatăl lor e în închisoare”, a declarat, miercuri, la sediul CJT, Charlie Ottley.
Jurnalistul britanic vrea să se implice în găsirea unui loc de muncă pentru mama copiilor care i-au furat drona.
„Putem face asta pentru această singură familie, sper, dar sunt mii de familii de acest fel peste tot în țară, copii care cerșesc în parcări, în fața supermarketurilor și îi dezamăgim, noi ca țară îi dezamăgim. Merită fiecare șansă. Pentru că sunt romi există multă xenofobie când e vorba despre ei sau cel puțin asta am întâlnit eu și de multe ori problema este ignorată. Mulți spun sunt romi, dar sunt copii și fiecare copil merită să aibă oportunitățile de a avea un scop în viață. Astfel, îi invit să vină să ne vadă și vreau să strângem bani pentru a le cumpăra o cameră și am vrea să îi găsim mamei lor un loc de muncă ca să nu fie nevoită să trăiască pe străzi pentru că soțul ei e în închisoare, iar copiii să facă infracțiuni ca să susțină familia, asta nu ar trebui să se întâmple într-o țară europeană”, a declarat Charlie Ottley.
El a făcut apel la autorități să ajute familiile nevoiașe.
„Reforma socială ar trebui să înceapă de la bază și îi rog pe toți cei care văd aceste imagini să transmită mai departe, dacă vedeți o familie care are nevoie de ajutor, încercați să îi ajutați, să găsiți fonduri să îi luați pe acești copii de pe străzi, să îi trimiteți la școală, astfel încât ei să nu facă greșelile pe care le-au făcut părinții lor. Cred că această întâmplare ar putea fi un lucru pozitiv, dacă ne unim forțele. Hai să realizăm că copiii sunt cea mai mare comoară, moștenire a acestei țări. Să ne asigurăm că toți au șanse egale să avanseze în viață”, a declarat Charlie Ottley.
Imaginile filmate în Timiș, prezentate la BBC
Jurnalistul britanic a spus că vrea ca imaginile filmate în Timiș să fie prezentate la postul de televiziune BBC World, dar și la Londra, în cadrul unor evenimente de prezentare turistice.
„Esența este că Timișoara are multe naționalități, o cultură extraordinar de bogată. Îmi place felul cum renovați clădirile, modul în care ajutați oamenii să le renoveze ca patrimoniul să nu dispară. Aveți sate foarte frumoase, mai ales spre granița cu Hunedoara, diversitatea e foarte importantă. Trebuie să promovăm această parte a României, vestul țării, Banatul, Timișul, au atât de mult de prezentat. Aveți un aeroport extraordinar, trebuie să aducem mai mulți turiști aici”, a mai spus, miercuri, Charlie Ottley.
Președintele CJ Timiș, Alin Nica, a declarat, miercuri, că în decembrie 2021 a purtat primele discuții cu realizatorul TV Charlie Ottley pentru a realiza un film de promovare pentru Timișoara, Capitală Europeană a Culturii în 2023.
„Anul trecut, în decembrie, am gândit să lucrăm la un proiect mai amplu, de a promova Timișoara și Timișul din perspectiva Capitalei Europene a Culturii. Există foarte puține materiale de promovare a Timișoarei pentru anul viitor, iar comunicarea lasă de dorit. […] Ne interesează promovarea pentru exterior, pentru eventualii turiști din străinătate, din țară, care sunt atrași de viitorul program cultural pe care îl vom avea. […] Prezint scuze în numele Timișului și a Timișoarei, nu acest acesta e modul în care vrem să prezentăm străinilor regiunea noastră. Filmul de prezentare realizat va fi lansat pe 28 iulie, la Ziua Județului”, a declarat Alin Nica.
Ruxandra Adam, responsabilă de proiect din partea CJT, a afirmat că instituția îi plătește lui Charlie Ottley 25.000 de euro pentru filme. Suma include două filme și un short, precum și o campanie de promovare.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
Xcharlie, baby, no!
Ce noroc ca e persoana publica, cati oameni nu au patit-o mai ales in tramvaie, cazuri inchise de politie desi ii cunoaste tot judetul pe hotii din tramvaie
Du-i la tine in Uk
copii ce etnie aveau? intreb si eu pentru alt jurnalist
PS: o promovam si noi pe domnisoara politista
sa se aplece mai mult pe aspectele sociale mai ales privind copii si abandonul scolar din Ro
Exact aia 25.000 euro trebuiau să meargă către masuri de protecție sociala, către învățământ, sănătate și poliție. Nu către promovarea turistică a unei zone care nu are nimic de a face cu turismul!
Și nu e vorba de ăștia 25.000 care sunt caca măcar, e vorba de milioane, sute de milioane de euro cheltuiți aiurea de statul român an de an, pe tot felul de prostii din astea, in loc sa meargă unde trebuie!
ma mir ca nu au tinut echipamentul ca proba la dosar 2 ani cum au facut cu bicicleta unui prieten. sub orice critica politia locala.
super
daca ma furau pe mine, politia locala ma trimiteau cu sesizarea la politia judeteana si aia ar fi zis sa merg la politia locala
fmm