Nu este prima dată când Primăria Timișoara prelungește contractul de închiriere pentru „Lenau Mic”. În imobilul din Piața Unirii nr. 7 învață elevii de clasele I-IV. Pentru ca ei să studieze în continuare acolo, municipalitatea va plăti aproape 63.500 de euro în doi ani proprietarilor.
Clădirea aparține încă din anul 2004, după retrocedare, Episcopiei Romano-Catolice, care încasa lună de lună aproape 7.000 de lei de la primărie. Contractul de închiriere a fost prelungit de trei ori deja, atât în 2013, cât și în 2017. În 2017 s-a mărit chiria, iar acum municipalitatea va plăti tot 12.500 lei/lună, pentru o perioadă de doi ani, începând cu 31 octombrie.
„Având în vedere că procesul de învățământ al Liceului Teoretic «Nikolaus Lenau» clasele I-IV se desfășoară în imobilul situat în Timișoara, Piața Unirii nr. 7, aflat în proprietatea Episcopiei Romano-Catolice din Timișoara, prin retrocedare, având în vedere că contractul de închiriere din 2017, cu o chirie negociată de 12.500 lei/lună expiră în 30 octombrie, având în vedere adresa Liceului Teoretic «Nikolaus Lenau» înregistrată la Primăria Timișoara în 18 iulie, în calitate de chiriaș, și adresa Episcopiei Romano-Catolice prin care și-a dat acordul de prelungire a contractului de închiriere pentru imobil cu același preț, (…) considerăm necesară și oportună inițierea unui proiect de hotărâre privind prelungirea prin act adițional a contractului de închiriere”, se arată în documentația primăriei pentru un nou proiect de hotărâre.
Proiectul va ajunge pe mesele consilierilor locali la următoarea ședință ordinară.
Cât despre noul campus școlar pentru Liceul Lenau, Primăria Timișoara a semnat în luna iulie un contract de 12 milioane de euro cu firma Constructim și subcontractanții Dinu Instal, Ila Vorhaben și Alex-Dia Construct. Campusul ar trebui să fie ridicat în doi ani.
Despre proiectul prezentat încă din 2014, reprezentanții primăriei spuneau că noul campus Oituz va fi amenajat pe o suprafață de 4.000 de metri pătrați. Inițial era vorba despre două corpuri noi, dar numărul lor a crescut la patru și, totodată, a crescut și valoarea investiției, estimată în 2015 la peste 65 de milioane de lei.
Se propun patru noi clădiri – Corpul A (D+P+3E+4E retras), Corpul B (D+P+3E), Corpul C (P+3E) și Corpul D (D+P. înalt), o suprafață construită desfășurată de 11.931,10 mp. Practic, aproape că a fost dublată capacitatea, ajungându-se la 50 de săli de clasă și alte spații complementare.
Articole pe aceeași temă:
http://www.tion.ro/orele-la-liceul-lenau-vor-costa-mai-mult-primaria-timisoara-se-renegociaza-chiria/1896230
http://www.tion.ro/constructim-face-noul-campus-scolar-lenau-din-zona-oituz-contract-de-12-milioane-de-euro/2290221
Citiți principiile noastre de moderare aici!