Sute de specialişti şi trei zile de discuţii. De aceasta are parte chirurgia românească şi cea timişoreană, începând de miercuri. Oraşul de pe Bega găzduieşte pentru prima dată congresul Societăţii Române de Chirurgie, iar specialiştii trebuie să admită că inciziile cât mai mici şi zilele de spitalizare cât mai puţine pentru pacienţii lor au nevoie şi de suportul Ministerului Sănătăţii şi al Casei de Asigurări de Sănătate.
„Facem eforturi imense pentru menţinerea laparoscopiei în chirurgie, pentru tehnicile asistate robotic, pentru a avea o chirurgie europeană şi internaţională. Pentru creşterea performanţei, a speranţei de viaţă pentru pacienţi, a calităţii vieţii lor şi reintegrare în familie şi societate, chirurgia laparoscopică este esenţială, iar Ministerul Sănătăţii şi Casa de Asigurări de Sănătate trebuie să vadă de ce avem nevoie. Cu mâinile goale nu poţi face chirurgie. Trebuie medicamente şi aparatură, iar aparatura să nu fie depăşită”, a spus prof.dr. Mircea Beuran, şeful chirurgiei de urgenţă de la Spitalul Floreasca, Bucureşti.
La Timişoara, medicii îşi propun să vorbească despre noile standarde în domeniu. „Chirurgia secolului 21 are o nouă abordare, pe domenii mult mai înguste, care, prin acumularea unei experienţe semnificative prin volum şi performanţă, duc la selectarea centrelor de excelenţă. Vrem să permitem un dialog interactiv între chirurgiii din România”, spune prof.dr. Fulger Lazăr, preşedintele comitetului de organizare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!