Primarul Dominic Fritz a declarat, miercuri, că este foarte nemulțumit de felul în care arată cimitirele din Timișoara. Edilul este de părere că se putea face mai mult și mai bine.
„De aceea vrem să schimbăm regulile jocului. Pentru noua licitație am clarificat indicatorii de performanță și am introdus indicatori noi. Printre îmbunătățirile pe care vrem să le aducem se numără și asigurarea unui management de calitate al deșeurilor din cimitir. Nu vrem să mai vedem că firma căreia îi concesionăm administrarea cimitirelor lucrează cu furnizori dubioși, care preiau gunoiul și îl aruncă la final pe domeniul public.
Vom verifica eficiența și calitatea serviciului, starea tehnică a echipamentelor și dotărilor, dar și dacă lucrările pe care le planifică prestatorul sunt făcute. Dacă repară aleile, gardurile sau instalațiile de utilități. Lansăm această licitație pentru o perioadă de un an pentru a ne convinge că sunt îmbunătățiri și cei care câștigă licitațiile vor presta servicii de calitate. Nu mai dăm cecuri în alb”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.
Licitația este împărțită în două loturi. Lotul 1 cuprinde Cimitirul Calea Lipovei, Cimitirul Săracilor și Cimitirul Stuparilor, iar lotul 2 cuprinde Cimitirul Calea Șagului și Cimitirul Rusu Șirianu. Perioada de concesionare este de un an.
Toți concesionarii vor fi obligați de municipalitate să afișeze numărul de telefon, e-mail, regulile și tarifele aprobate, pentru ca timișorenii să poată sesiza primăria în legătură cu probleme sau orice nereguli sesizate.
Firma câștigătoare, în cadrul contractului de concesionare, se angajează să asigure redevențe către Primăria Timișoara în valoare de minimum 130.900 lei (TVA inclus) și investiții sau reparații capitale în valoare de 130.900 lei (TVA inclus), pentru fiecare lot în parte.
Firmele câștigătoare vor avea ca obligații prestarea zilnică a serviciului, prevenirea poluării solului și apelor subterane și managementul deșeurilor.
Tarifele pentru prestarea serviciilor pentru desfășurarea ceremonialului înhumării au fost indexate cu inflația, dat fiind faptul că acestea nu au mai crescut din anul 2017, iar costurile de operare, în mod particular cheltuielile salariale, au crescut semnificativ.
Realizarea serviciilor de înhumare și întreținere a celor cinci cimitire a fost atribuită prin procedură de încredințare directă în 2021.
Trimite articolul
XIntretinerea aleilor…care alei? majoritatea cimitirelor au una singura, din capat, de la intrare, pe mijloc, pana in celalalt capat. In rest, Dumnezeu cu mila, ca sa ajungi in vreun capat al cimitirului, practic trebuie sa pasesti pe marginile mormintelor. E o inghesuiala crunta in cimitire, nu ai pe unde pasi. De multe ori, cei ce duceau decedatul la groapa pasesc peste alte morminte. ALtfel nu au cum sa ajunga la groapa.
Ne-ar placea sa existe o alta oranduiala in ceea ce priveste aceste spatii.
-
Lasă-ți adresa aici… O să-ți transfere câteva morminte în sufrageria ta și atunci vor face loc de încă juma’ de alee…
-
Ce ai inteles…ideea era ca cimitirele existente sunt arhipline. Si ca e nevoie sa fie facute altele, undeva in afara orasului. Ca s-a ingropat haotic, inclusiv pe alei. E nevoie de un plan pentru viitor, caci atat timp cat nu am ajuns ca in filmul Produsul verde, inca avem nevoie de cimitire.
-
Este revoltător cum arat cel din calea sagului, gunoaie peste tot, iarba crescuta peste morminte, se însumează în gropi făcute pe calea de acces, au luat toate recipientele pt gunoi, ar trebui sa li se dea foc la cei care administrează, cica, cimitirul.Rusine…rușine…oriunde în Europa cimitirele sunt ca un parc
Daca aveti ocazia sa vizitati cimitire din EUROPA de exemplu Paris Cimetire du Pere-Lachaise aprox 44hectare
s-au Wiena cimitrul central Hauptfriedorf
Pentru cultura dumneavoastra UNDE STA ROMânia as mai da exemplu ma aptin la COMENTARE este vorba
7 ani de-a casa si— (putina cultura si nimic mai mult)
-
Wiener Zentralfriedhof, analfabetule incult, am fost la Joe Zawinul acolo.
-
Hallo Baluba da desigur Zentralfriedhof este nr 1. Nr2 este:-Hauptfriedhof im 12. Wiener .bezirk Meidling .Asta pt informatia si cultura ta
-
E pur și simplu haos în cimitirul din Lipovei și în cimitirul de pe Stuparilor. Mizerie, noroi, alei neântreținute, garduri distruse chiar de către angajații bețivi ai cimitirelor care că să nu muncească cumva mai mult, taie plasa gardului că să pătrundă mai aproape de locul unde au de lucru. Să nu mai vorbim de mituiri și pretențiile în bani pretinse de administratori și angajați.
Mai istetilor ori voi santeti prosti ori credeti lumea proasta ce sa faca un concesionar intru n an sa faca turul cimitirului ,cine investeste in utilaje pentru un singur an….???in ziua de azi nu gaseste personal pentru angajare darmite sa faca ordine,,,,, A …….am inteles oameni pentru intretinere si castigat licitatia sant pregatiti. deja oameni…..Scuze…..????? Naivitatea primarului este de neinteles tinand cont de unde vine cu astfel de oameni este usor de tras sfori de cei din spatele lui……mai nou am vazut ca directori di n subordine lanseaza pe F buc buc articole in numele lui iar cand il contrazici iti raspunde directorul de la unitatea respectiva …..!!!!!Ce palma ati dat acestui oras D le primar o data cu alegerea D voastra …cate sperante ca vom fi altfel buna lectie…..!!!!!
În Calea Șagului este o adevărată mafie si o mizerie de nedescris !!!