Licitația a fost reluată după reactualizarea valorii totale a devizului investiției, datorată prețurilor în creștere din domeniul construcțiilor. Din șapte înscrieri inițiale la anunțul de licitație, doar cinci firme au depus oferte la licitația lansată de Primăria Timișoara pentru lucrările de execuție aferente proiectului.
Clădirea este monument istoric și, ca urmare, se va urmări tratarea cu deosebită atenție a detaliilor arhitecturale. Lucrările vizează reabilitarea pereților exteriori în mod unitar, hidroizolarea și termoizolarea fațadei, cu materiale adaptate substanței construite istorice, iar tâmplăria exterioară va fi restaurată folosind același tip de material ca și cel existent.
Pentru siguranța elevilor, structura de lemn a acoperișului va fi ignifugată. Se va interveni și asupra structurii clădirii acolo unde este necesar.
Construită în anul 1903, clădirea liceului nu este conformă, în acest moment, cerințelor de eficiență energetică. Reabilitarea termică a fațadelor și a acoperișului va avea ca efect economii de aproximativ 390.000 lei în fiecare an. Astfel, costurile investiției vor fi acoperite în 15 ani, așa cum rezultă din concluziile documentației aferente lucrărilor. Calculele au la bază costurile pentru energie, raportate la anul 2020.
Cele cinci oferte vor intra în evaluare pentru selectarea firmei executante a lucrărilor.
Valoarea estimată pentru contractul de execuție este de 6.488.745,13 lei fără TVA, reactualizată conform prețurilor actuale din piața construcțiilor și aprobată de Consiliul Local al Municipiului Timișoara.
Durata de execuție a lucrărilor va fi de 12 luni din momentul semnării contractului.
Pe aceeași temă:
Mai mulți bani pentru obiectivele de investiții din Timișoara
Primăria Timișoara relansează licitația pentru renovarea Liceului Pedagogic. Mărește suma alocată
Trimite articolul
XIn urma cu vreo 15 ani intreaga cladire a liceului era intra in reparatii capitale, instalatii, tencuieli, acoperis. Acum avem o noua sifonare a banului public datorita unor lucrari de mantuiala castigate de firmele unor politruci cu relatii. Analfabetii care au realizat proiectul vor sa termoizoleze fațadele, adica se acopere decoratiunile originale din 1903 cu imitatii din polistiren. Hidrolizolarea o gluma proasta, un copy-paste esuat deoarece ultima reabilitare s-a facut doar pe hartii. Ignifugarea structurii acoperisului arata imaginea reala a dezastrului lasat in urma de catre niste cretini care au supervizat si platit proiectul anterior