De două luni și jumătate au avut nevoie angajații primăriei să pornească licitația pentru reabilitarea Cinema Studio. Proiectul tehnic și autorizația de construire au fost donate la sfârșitul lunii iulie de către Groupama Asigurări, care a fost cooptată în proiect de Institutul Francez. Pelicula Culturală, Marele Ecran, Documentor și Asociația Română a Filmului Independent (Timishort) sunt asociațiile culturale care se vor implica în managementul cinematografului.
Primăria Timișoara pune la bătaie 14,6 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 3 milioane de euro – mai puțin decât estimarea, pentru transformarea Cinema Studio în primul cinematograf de artă al orașului. Oferte se pot depune până în 16 noiembrie, iar șantierul ar urma să țină 18 luni.
Noul Cinema Studio va avea două săli de proiecție, una cu 190 de locuri și una cu 64 de locuri. Cea mică va fi, de fapt, un spațiu multifuncțional și va putea fi folosită atât ca sală de cinema, cât și pentru diferite dezbateri, ateliere sau ca un simplu studio foto. Sala mare va avea un proiector DCP (Digital Cinema Package), sistem de sunet Dolby Surround, ecran de proiecție profesional, sistem de traducere simultană și de iluminat și cu echipamente pentru transmisiuni live.
În podul clădirii va fi un „Hub educațional”, cu spații de lucru pentru asociațiile de film, jurnalism, multimedia, fotografie, sound design și altele.
Timișorenii vor putea sta pe terasă la café-cinema, unde vor intra cel mult 80 de persoane. Acolo vor avea loc proiecții de film în aer liber, lansări de carte, mini-concerte sau spectacole de stand-up comedy.
Primăria Timișoara a preluat de aproape trei ani de la Radef fostele cinematografe ale orașului. Planul este să fie transformate în centre culturale și sociale, dar de trei ani se discută despre studii. Cinema Studio este al treilea ajuns la faza de licitație. Cinema Victoria a fost licitat în februarie și are patru oferte, iar Cinema Dacia a fost licitat în aprilie și are cinci oferte.
Articole pe aceeași temă:
Cinema Dacia, în licitație pentru execuție. Ce se face cu aproape 3 milioane de euro
Licitație cu ghinion pentru Cinema Victoria. Mai așteptăm transformarea, există o contestație
Trimite articolul
XRobu incearca ultimul sifon inainte sa plece, e exact ce are nevoie acuma Timisoara un cinema unde nu o sa vina nimeni , bravo Robu ciordeste cat mai poti oricum te ridica DNAul in scurt timp
Un poriect grotesc de urat , nu face cinste asa o mizerie unui oras ca si Timisoara, doar un alt contract cu dedicatie, cand vezi asa o mizerie de proiect ca si design sti din start ca proiectul e cu dedicatie, nu cred ca Fritz o sa pice in capcana lu mizerabilul de Robu
CINE MAI MERGE LA CINEMA?
ON LINE SAU CUM SE MAI POT VEDEA FILMELE?
Sa nu fim carcotasi. Se mentioneaza ca “Acolo vor avea loc proiecții de film în aer liber, lansări de carte, mini-concerte sau spectacole de stand-up comedy.”
Mi se pare o idee buna crearea unui spatiu cultural. De suma nu vorbesc pentru ca nu am idee cat ar costa reabilitarea, insa la prima vedere pare cam mult 3 mil.
Ori sunteti idiotii ori faceti pe prostii acea locatie face mult mai mult de 3milioane pe piata imobiliara
-
Ai terminat de citit articolul? E vorba de RENOVARE nu de cumpararea spatiului.
In primul rand nu cred ca este o prioritate pentru oras mai ales in acest moment fata de investitii in spitale, de exemplu. In al doilea rand nu vad de ce primaria, adica statul, se implica in piata acestui tip de servicii din moment ce acest sector este de regula in totalitate privat. Ca orice astfel de tentativa din trecut si aceasta se va dovedi pana la urma deficitara din punct de vedere financiar iar pierderile vor trebui acoperite din banii contribuabililor.
Un apartament nou e cam 70.000eur. Un bloc cu 20 apartamente, 1,4 mil eur. Cu totul făcut de la zero. Autorizatie, fu datie, instalatii electrice, sanitare, pereti, uși, gresie, chiuvete etc. Pe când clădirile propuse la renovare deja sunt acolo. Cât să cost 1mp de perete reamenajat? 100-200eur, dacă e imbrăcat cu lemn, piele, textil? Ajungem la max. 1mil.eur. Cât să mai coste 400 de scaune? 100eur bucata? =40.000eur. Mai punem maxim 500.000 -1mil aparatură, să zicem, ca sa fim ultramodern. Restul reprezintă niste profituri grăsuțe