Lucrările la Cinema Studio au început în iunie 2021 și ar urma să fie gata tot în iunie, trei ani mai târziu. Momentan, acestea sunt la 93% procent de execuție și ar mai fi de finalizat câteva operațiuni deja începute și montate anumite piese de mobilier specifice domeniului de activitate.
„Cozile în fața cinematografelor vorbesc de la sine, cinematografele Victoria și Timiș sunt spații culturale vibrante unde vizionează filme oameni de toate vârstele, unde se întâlnesc oameni de toate vârstele, unde sunt stârnite dezbateri și unde se nasc idei.
Din această vară, se vor umple și cele două săli ale Cinema Studio. Suntem pe ultima sută de metri, undeva la 93%. Este gata placarea pereților din sălile de proiecție și din cele destinate înregistrărilor audio și video și am început montarea lifturilor. Estimăm că la final de iunie totul va fi gata, este clar că în această vară vom avea și la Studio primele proiecții și activități”, a declarat, pentru Tion, viceprimarul Ruben Lațcău.
Potrivit reprezentanților primăriei, lucrările rămase de executat ar fi montarea ușilor de la intrare și a signalisticii de pe fațadă, montarea punții pe terasă, a scaunelor din sala mare, finalizarea instalării grupurilor sanitare, amplasarea unui bar cu piatră natural și finalizare montajului la lifturi.
Ce ar trebui să găsim la „cinematograful de artă” al orașului
Vă amintim, Cinema Studio va funcționa sub forma unui „spațiu cultural de tipul art house”, integrat în rețeaua de săli Europa Cinemas. Domeniul principal de activitate va fi cinematografia, cu proiecții de filme europene independente, de artă sau de autor.
Cinematograful de artă al Timișoarei va avea două săli de proiecție: una de 190 de locuri și una de 64 de locuri, cea din urmă fiind concepută ca un spațiu multifuncțional. Cea mai mică va putea fi folosită pentru ateliere și dezbateri sau ca studio foto.
Noul spațiu, promiteau reprezentanții primăriei la începutul lucrărilor, va deservi și domeniile conexe industriei cinematografice, cum ar fi producția de film (ficțiune, documentar, animație), jurnalismul, multimedia, fotografia, sound designul sau dezvoltarea unui program de educație cinematografică pentru copii și tineri. Mai exact, pe lângă cele două săli de proiecții, Cinema Studio va avea un „hub modern dedicat educației prin film și producției locale de film”, cu un spațiu dedicat acestora în podul clădirii.
„Spațiul de cowork” de aici ar trebui să aibă, printre altele, birouri pentru echipele festivalurilor de film și ale celor care produc filme în oraș, un birou administrativ, o sală de ședințe, o chicinetă și toalete.
Pe noul acoperiș va fi montat un ecran retractabil, pe structură metalică, dar se va pune și o scenă pentru evenimente mici, dotată cu sistem de sonorizare, mixer și proiector dedicat. Acolo va fi și un bar cu terasă pentru 80 de persoane.
Lucrările la Cinema Studio au început în iunie 2021 și ar fi trebuit să țină un an și jumătate. Contractul pentru execuție a fost semnat încă din luna aprilie a acelui an, cu asocierea Audiotech Multimedia Gruoup – Mist Lider Construct SRL, pentru un preț de puțin peste 14 milioane de lei. Documentația a fost plătită de compania de asigurări Groupama, implicată în proiect alături de Institutul Francez din România, asociațiile Pelicula Culturală, Marele Ecran, Documentor și Asociația Română a Filmului Independent (Timishort).
Clădirea îi aparține Primăriei Timișoara, care pune banii pentru reabilitare.
Trimite articolul
XLa fel cum ar fi trebuit să circulăm pe cei peste 1.000 de Km de autostradă….
-
gogule esti defazat de anul trecut se circula pe 1102 km autostrada! Probabil tu erai cu Mazare in Madagascar si nu ai avut acces la net
-
De unde ai informatia ca in Romania sunt 1100 km de autostrada ? Romania are 1100 km de autostrazi si drumuri expres impreuna. Stai jos, nota 2.
-
se vor proiecta și filme pentru adulti ?