Primăria Timișoara a semnat la jumătatea lunii martie contractul cu firma care urma să proiecteze viitorul Cinema Victoria. Firma Graphic Space din Timișoara trebuie să întocmească pentru aproape 25.000 de euro DALI + PT pentru „Reabilitare imobil Cinematograf Victoria, str. C. Porumbescu nr. 2, Piața N. Bălcescu nr. 7-8”. Iată că avem deja indicatorii tehnico-economici, care ne spun că investiția se ridică la 10,2 milioane de lei cu tot cu TVA (peste 2 milioane de euro – n.r.), din care 4,6 milioane se duc pe construcții și montaj.
Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție ne arată că imobilul este în stare avansată de degradare, așa că e mult de lucru acolo. Consilierii locali au adoptat, în ședința de marți, indicatorii tehnico-economici, așa că se poate trece la faza următoare.
„Ne-am bucurat că într-adevăr proiectantul s-a mișcat foarte repede și am reușit să aprobăm indicatorii. Urmează ca în următoarele 30 de zile trebuie întocmit proiectul tehnic și obținută autorizația de construcție. În prealabil o să avem o întâlnire și cu asociația de proprietari pentru obținerea acordului vecinilor. Noi sperăm ca până în iulie-august să putem să scoatem la licitație lucrarea de execuție. Am avut deja discuții cu vecinii, au avut niște condiții legate de partea de sunet, care au fost îndeplinite de către proiectant, deci nu cred că ar putea să mai existe probleme”, ne-a spus viceprimarul Dan Diaconu.
Cinema Victoria va fi un spațiu cultural nou cu o sală de spectacole de 200 de locuri pretabilă atât pentru proiecții de filme, cât și pentru spectacole de teatru sau concerte. Scena ar urma să fie una extensibilă.
„Scena este gândită ca extensibilă, astfel că pentru cinema ea va avea o suprafață de aproximativ 40 mp, iar pentru alte tipuri de spectacole 80 mp. O zonă de culise este gândită în spatele scenei, iar spațiul va mai conține o zonă expozițională și o cafenea. Dotările propuse sunt de ultimă oră”, ne-a mai explicat Diaconu.
Edilul crede că luna viitoare ar putea fi lansată licitația de execuție. Durata de realizare a lucrărilor este de 20 de luni, din care opt pentru proiect și licitație și 12 luni pentru execuție, scrie în DALI.
Cinema Victoria a devenit laborator de analize medicale, după ce a fost discotecă.
Ce se întâmplă cu celelalte cinematografe?
Avem deja și un proiect pentru Cinema Studio, care va fi transformat în Cinematograful de Artă al Timișoarei. Totodată, PMT a predat Teatrului Maghiar „Csiky Gergely” fostul cinematograf și grădina de vară de la Arta, de pe str. Văcărescu, pentru 25 de ani. Instituția de cultură va face reparațiile de care este nevoie, urmând să investească 250.000 de euro primiți de la Fondul Bethen Gabor Alap Ungaria.
Și Cinema Timiș va fi transformat într-un spațiu multifuncțional, cu sală de concerte, de film, scenă de teatru de alte spectacole, urmând să intre pe bugetul orașului de anul acesta. Municipalitatea așteaptă să primească și proiectul pentru Cinema Dacia, pregătit tot de firma Graphic Space SRL.
Primăria Timișoara a reușit să recupereze în decembrie 2017 cele șapte cinematografe care se aflau în posesia RADEF: Timiș, Arta, Victoria, Dacia, Freidorf, Unirea și Fratelia. Mai târziu a preluat și Cinema Studio.
Pentru toate sălile de cinema vechi ale orașului, municipalitatea a semnat un contract cu o firmă de curățenie. Societatea T.T. & Co Solaria Grup primește 209.000 lei cu tot cu TVA, adică 44.000 de euro, pentru a face curățenie și a igieniza sălile și grădinile de spectacol cinematografic din oraș.
Articole pe aceeași temă:
http://www.tion.ro/cinematograful-studio-va-fi-transformat-in-cinematograful-de-arta-al-timisoarei/2245770
http://www.tion.ro/cinema-dacia-si-victoria-au-intrat-in-proiectare-ce-se-intampla-cu-celelalte-sali-luate-de-la-radef/2215319
Citiți principiile noastre de moderare aici!