Victoria are o sală multifuncțională cu 200 de locuri, ecran retractabil, sistem de sonorizare pentru filme, concerte sau piese de teatru.
S-au efectuat lucrări de reabilitare a imobilului, care au vizat rezistența construcției, fațadele exterioare, modernizarea instalațiilor, renovări, lucrări la camera de proiecție, hol, grupurile sanitare, montare placaje, scaune.
Costurile renovării s-au ridicat la 9,3 milioane de lei fără TVA. De strategia care vizează introducerea și continuitatea cinematografului în circuitul social-cultural se ocupă Centrul de Proiecte din Timișoara.
Reprezentanții instituției au anunțat că, de luna aceasta, prima dintre fostele săli de cinema reabilitate de Primăria Timișoara începe programarea constantă a evenimentelor cultural-artistice ce va cuprinde proiecții de film, piese de teatru, dezbateri și alte evenimente.
De coordonarea programului și de administrarea spațiului se ocupă o echipă din cadrul Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, formată pentru moment din programator, proiecționist, administrator tehnic și casieră, sub conducerea Ioanei Dragomirescu, care a coordonat în ultimii patru ani Cinema „Elvire Popesco” din București, cea mai frecventată sală de cinema de artă din țară.
„În sfârșit, unul dintre cinematografele de tradiție ale orașului redevine un spațiu perfect în care iubitorii de film bun se pot întâlni cu regularitate. E un loc care lipsea Timișoarei. Am promis în primăvară că deschidem Cinema Victoria publicului și că îl punem pe harta culturală locală, mă bucur că în septembrie promisiunea se îndeplinește.
De acum, Cinema Victoria vine în fiecare săptămână cu propria ofertă culturală, gestionată de o echipă de profesioniști de la Centrul de Proiecte: filme de artă, dar și piese de teatru, evenimente și festivaluri propuse de operatori culturali locali și naționali. Urmează Studio, Timiș, Dacia și Freidorf, unde lucrările de modernizare avansează”, a declarat primarul Dominic Fritz.
Vineri, 16 septembrie, va fi Noaptea Albă a Filmului Românesc, eveniment de tradiție care revine la Timișoara după zece ani pentru a celebra cinematograful autohton cu trei dintre cele mai recente filme românești: Om-Câine, Capra cu Trei Iezi și Imaculat. În completarea acestui eveniment, publicul cinefil este așteptat sâmbătă, 17 septembrie, să descopere în avanpremieră Marocco, urmat de o discuție cu regizorul Emanuel Pârvu și actrița timișoreancă Ana Indricău. Duminică, 18 septembrie, regizorul Octav Chelaru și actorul timișorean Voicu Dumitraș vor răspunde întrebărilor spectatorilor după proiecția filmului Balaur.
În weekendul 23-25 septembrie sunt programate filme pentru copii și adolescenți, avanpremiere cu spectaculosul documentar Le Chêne și spumoasa comedie El Buen Patron, dar și piesa de teatru Terapia Gorgo, prezentată în premieră de Teatrul Basca.
Biletele sunt disponibile pe eventbook.ro.
Programul complet al Cinema Victoria și modalitățile de achiziționare a biletelor vor fi anunțate foarte curând pe pagina de Facebook, cât și pe site, care va fi lansat în curând.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
X9 milioane de lei …wow…sper ca e o gresala….
cum sa renovezi un cinematograf cu 9 milioane de lei???
cu banii astia ridici 10 case de la zero!!!
O fi el renovat, dar fațada e horror. Zici ca mergi la o casa mortuara.