Dacian, un cititor Tion.ro, locuiește în zona Dâmbovița și, sâmbătă, a întâlnit-o pe femeie pe stradă. I s-a făcut milă de ea și a vrut să facă o faptă bună, chiar dacă era sceptic, inițial. A urmat un întreg teatru, parte din el surprins într-un scurt film.
„În această dimineață de 13 februarie, chiar cu o zi înainte de ziua mea, am vrut să fac o faptă bună în lumea asta plină de oameni răi și mârșavi, captivi într-o țară mult mai murdară decât ei. Să începem subiectul: (Acțiunea se petrece în zona Dâmbovița, Timișoara) Am avut programare la tuns de la 11, după ce m-am tuns ajung în parcare, era aproximativ ora 11:50 când a început o ploaie zdravăna și între timp a venit o bătrânică la mine și îmi vorbește cu un glas tremurând și parcă palidă și mai să cadă de pe picioare de slăbită ce era. Îmi spune să o ascult măcar câteva momente, era disperată, a început să îmi spună că este din orașul Reșița (în apropriere de Timișoara) și că este foarte bolnavă, suferă de cancer și îmi cere doar 35 de lei ca să ia autobuzul până acasă. Îmi spune că nu poate să ia nici morfină, deoarece nu a mâncat nimic si este cu burta goală. Știind că ar putea fi o prefăcătorie și un mare teatru, îi spun ca nu am bani la mine (chiar nu aveam, doar acasă) și dau să închid portiera la mașină, dar observ ca îi dă o lacrimă pe fața îmbujorată și pleacă capul în jos, lucru care mă determină să îmi sun părinții și să le cer sfatul. Sfatul părinților este Dumnezeiesc. <Astfel de persoane trebuie ocolite și să le rogi la Dumnezeu de sănătate>. Ajuns acasă, tot pe gânduri că am lăsat o bătrânică în ploaie, o bătrânică pe care eu o puteam ajuta, m-am urcat din nou în mașină și m-am dus în căutarea ei. Am parcat în zonă și am început să o caut prin ploaie gândindu-mă că sunt slabe șanse să o mai găsesc, dar soarta face să ne reîntâlnim. O văd de la distanță de aproximativ la 100 de metri de ultima noastră întâlnire. Mă gândesc de 2 ori de data aceasta având în minte sfatul părinților. Mai oprește încă o persoană și îi cere ajutorul (nu surprind discuția fiind la distanța), dar o urmăresc până văd ca intră într-un magazin. Spre surprinderea mea când mă apropii observ ca a intrat într-o cofetărie. Mă credeți că tremuram de nervi?”, a scris, pe Facebook, cititorul nostru.
Ce a urmat este o lecție de actorie din partea femeii, care, mai mult, începe să devină și deranjată de telefonul cu care tânărul o filma.
„Bătrâna se face că nici măcar nu mă mai cunoaște, ba mai mult, mă și amenință cu legea defăimării (sic!)”, mai scrie cititorul nostru.
MARE ATENTIE, vreau sa fac un anunt!In aceasta dimineata de 13 februarie, chiar cu o zi inainte de ziua mea, am vrut sa…
Posted by Dacian Marta on Saturday, February 13, 2016
El a postat filmulețul pe Facebook și, imediat, mai mulți timișoreni au recunoscut-o pe femeie. Aceasta se pare că își face veacul în Timișoara de mai mult timp și nu stă prea mult într-o singură zonă. Unii oameni, mai milostivi, impresionați de povestea ei, i-au dat chiar și sume considerabile de bani. Au fost șocați, acum, să afle, că, în 2011, ea devenea vedetă pe YouTube, fiind surprinsă jucând într-un cazino la… păcănele. Cel care a filmat nu știa însă că banii provin din cerșit.
„Este vorba de o persoană care fraudează zilnic sute de timișoreni . Este vorba de o bătrânică care pretinde să fie din Reșița, bolnavă de cancer, care are nevoie urgent mereu de la fiecare persoană întâlnită suma de 35-45 lei pentru a pleca urgent la Cluj-Napoca la control. Mereu spune că trebuia să fie de dimineața la spital în Cluj-Napoca, că nu are ce mânca, totul în timp ce este cu lacrimi în ochi! Mama mea i-a dat 100 de lei deoarece și bunica mea a avut cancer, dar a fost tratată. Întâmplarea a fost acum un an, când a venit cu ochii în lacrimi la firma unde lucrează mama, eu să fiu de față”, ne-a scris și Tudor, un alt cititor care a văzut filmulețul postat pe Facebook de Dacian.
Dacă și voi o vedeți pe bătrână, cel mai bine este să nu îi dați bani. De altfel, și polițiștii locali recomandă același lucru: nu dați bani cerșetorilor! Iar asta pentru că legea nu permite decât amendarea lor, iar sancțiunile rămânând de cele mai multe ori neplătite, iar oamenii se întorc imediat pe stradă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!