În cadrul campaniei „Cititorii Timis Online vin cu soluţii” s-au evidenţiat mai multe propuneri pentru eliminarea aglomeraţiei, din şi a altor probleme din trafic.
De exemplu, unii cititori au reclamat faptul că se creează blocaje, care încurcă inclusiv circulația tramvaielor, la intersecția bulevardul Revoluției – strada Filipescu, în zona Palatului Administrativ.
S-a propus să li se interzică șoferilor să vireze la stânga de pe Revoluției, obligându-i să meargă înainte pentru a întoarce, până la giratoriul de dinainte de Podul Decebal.
Reprezentanții Primăriei Timișoara spun că această propunere va fi analizată în prima ședință a Comisiei de Circulație de anul viitor, din luna ianuarie.
O altă propunere a vizat aglomerația din zona Șt.O. Iosif – Ștefan cel Mare – Baba Dochia. Cititorii www.tion.ro au cerut ca strada Șt. O. Iosif să fie redată circulației pe toate benzile sale, adică să nu se mai permită parcarea mașinilor pe prima bandă pentru decongestionarea traficului.
Răspunsul autorităților locale? „În prezent se execută lucrări în cadrul proiectului de modernizare privind Reabilitarea liniei de tramvai şi modernizarea tramei stradale pe str. Ștefan cel Mare – traseul 1 – tronsonul cuprins între Șt. O. Iosif şi intersecţia cu str. 1 Decembrie, iar din acest motiv au fost instituite restricţii de circulaţie în întreaga zonă afectată de lucrări. Propunerea va fi discutată după finalizarea acestor lucrări. În momentul de faţă acesta nu poate fi implementată”, spun oficialii municipalităţii.
O altă propunere venită din partea cititorilor noştri a vizat anularea, sau mai bine zis desfiinţarea uneia dintre cele două treceri de pietoni de pe Calea Martirilor, din zona pieței agroalimentare, care sunt la o distanță foarte apropiată una de cealaltă, după cum s-a procedat și în Complexul Studenţesc, pe Aleea FC Ripensia, pentru ca pe artera respectivă să nu se mai creeze blocaje în trafic.
Reprezentanţii primăriei spun însă că acest lucru nu este posibil.
„Cele două treceri de pietoni s-au dovedit a fi necesare, întrucât această zonă este una care înregistrează un flux mare de pietoni, ca urmare a faptului că ele se află într-o zonă cu un număr mare de locuitori, unde funcţionează şcoli, grădiniţe, pieţe etc”, ne-au transmis oficialii municipalităţii.
Vom prezenta şi alte propuneri primite de la voi pe care le-am prezentat autorităţilor locale, dar nu uitaţi că am lansat şi o nouă temă: Care credeţi că sunt zonele din Timişoara cele mai prost iluminate şi cum vedeţi rezolvarea acestei probleme? Aşteptăm în continuare comentariile voastre!
Citiți principiile noastre de moderare aici!