„Am venit aici liniştit, plec şi mai liniştit. Problemele investigate nu ne vizează pe noi”, a declarat primarul Gheorghe Ciuhandu la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Oficialii municipalităţii susţin că audierile nu au legătură cu primăria, ci cu SC Garden Center Grup SRL din Bucureşti, firma care s-a ocupat de amenajarea Parcului Uzinei din Timişoara. Reprezentanţii instituţiei nu au dorit să explice cum de au fost chemaţi la DNA primarul Gheorghe Ciuhandu şi şeful Direcţiei Patrimoniu, Nicuşor Miuţ, precizând doar că firma este cea vizată de anchetă şi că sunt verificate contractele încheiate de SC Garden Center Grup SRL cu mai multe primării din ţară.
Lucrările la Parcul Uzinei, care cuprinde şi o amenajare cu piatră adusă din Grecia – un mic teatru în aer liber, în formă circulară, cu mai multe bănci şi 13 colonade din piatră nefasonată, despre care oficialii primăriei spuneau că seamănă cu celebrul ansamblu Stonehenge – au fost finalizate anul trecut.
Lucrările ar fi trebuit să coste 2,1 milioane de lei, dar primarul a anunţat, la inaugurarea obiectivului, că firma care s-a ocupat de execuţie va fi penalizată pentru întârzieri. „Lucrarea a costat 1.800.000 de lei, cu TVA ajungea pe la 2.100.000, am aplicat penalizări, într-un final suma va fi de 1.500.000 de lei, dar firma a lucrat bine, trebuie văzută partea pozitivă”, declara Ciuhandu la inaugurare, în mai 2009. Lucrarea ar fi trebuit finalizată cu câteva luni înainte, mai ales că SC Garden Center Grup SRL a câştigat licitaţia, în urma unei contestaţii, prezentându-se cu cel mai scurt termen de execuţie, termenul record de numai o lună, pentru un parc nou, care depăşeşte 15.000 de metri pătraţi. Iniţial, licitaţia a fost câştigată de firma Drufec, dar SC Garden Center Grup SRL a obţinut câştig de cauză în urma contestaţiei.
Parcul Uzinei, cu Stonehenge-ul de Timişoara, a fost finalizat |
Timişorenii au un nou parc şi un… Stonehenge autohton |
Citiți principiile noastre de moderare aici!