Încă din luna aprilie a acestui an, Consiliul Județean vorbește despre strategia pistelor de biciclete în Timiș, iar acum caută o firmă de consultanță până în 11 ianuarie 2022. Oferă 120.000 de euro, bani care vor fi asigurați din bugetul instituției. Vicepreședintele CJ Timiș Cristian Moș spune că strategia va porni de la discuții cu comunitatea bicicliștilor, cu primari și cu experți din străinătate, astfel încât traseele să includă cicloturismul, să ofere siguranță și să le permită oamenilor să ajungă rapid la serviciu. Strategia va include studii de fezabilitate, documente topo-cadastrale, proiecte tehnice, dar și servicii pentru a dobândi terenuri. Totul în 10 luni.
De curând, CJ Timiș a aderat la Federația Europeană a Bicicliștilor, fiind prima administrație din România care face parte din organizație. Astfel, aleșii locali vor face schimb de bune practici și vor primi consultanță din partea celor mai importanți oameni care au prioritizat rețeaua velo în Europa. În această săptămână, instituția a găzduit și conferința EuroVelo România, unde au participat mai mulți primari, reprezentanți ai localităților din România, ONG-uri și reprezentanți de stat.
„Această hartă a traseelor europene de cicloturism are o pată albă care nu ne face cinste în zona României și dorim să schimbăm această stare de fapt. Faptul că niciun județ din România nu are în prezent o strategie de cicloturism ne arată că acest subiect nu a fost pe agenda administrației publice locale, însă Timișul dorește să-și facă strategia de cicloturism și vom fi pionieri în acest sens. (…) Cicloturismul este o metodă de a dezvolta localitățile, înseamnă creștere economică, pentru că pe traseu pot fi dezvoltate servicii puse la dispoziția celor ce folosesc această infrastructură și cel mai important, dorim să aflăm și să sincronizăm experiențele fiecăruia pentru a crea o strategie integrată și bazată pe realitățile din teren, ca mai apoi să găsim sursele de finanțare”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.
Pe aceeași temă:
Timișul, primul județ din România care face parte din Federația Europeană a Bicicliștilor
Trimite articolul
XCe consultanta va trebuie, mergeti unul in Olanda, sa vedeti ce piste de biciclete au, numai bani aruncati asta stiti sa faceti….
Pentru inceput propun sa faceti piste de biciclete corespunzator amenajate acolo unde traficul auto e intens, in principal in jurul Timisoarei: pe directia Dumbravita-Giarmata, spre Giroc, spre Mosnita, spre Sacalaz, spre Coca-Cola. Va incuraja mersul pe bicicleta, va descongestiona circulatia la ore de varf si va salva cateva vieti.
Dupa ce dati 120 mii eur o sa si existe in practica pistele? Si ma refer la urmatorii 3 ani. Sau iarasi se incaseaza banii pt ” consultanta” si gata ” proiectul”? Oare Clubul biciclistilor sau cum o fi nu va poate oferi aceasta consultanta GRATIS? I-ati intrebat?! Nu cred ca i-ar deranja…
Evident nu exista asa firma in Romania, dar evident trebuie sa se acopere de hartii sa fie furtul legal. Poate vine ana munteanu pe o bicicleta alba cu mos in scaunelul din spate.
Daca dai bani unei firme sa faca o strategie angajatii cj care au salarii nesimtite ce mai lucreaza??
Mai lipseste ca politia sa caute firme care sa asigure paza cetatenilor si sa faca strategii de prindere a hotilor!
Problema va fi atunci cand dupa ce ati sifonat bani de consultari si strategii va trebui sa construiti ceva. Acolo nu va mai merge cu *fa-te ca lucrezi//
Poate le fac si drepte de-acum, nu ca p*satu’ boului de robu.