Reprezentanții Consiliului Județean Timiș vor să realizeze o centură alternativă a Timișoarei formată din drumuri județene, care să permită celor care locuiesc în comunele de lângă oraș sau celor care tranzitează urbea să poată ajunge dintr-un punct în altul fără să mai intre în oraș. În ședința de joi, consilierii județeni au votat pentru trecerea unor drumuri comunale din domeniul public al unor localități de lângă Timișoara în domeniul public al Consiliului Județean Timiș. Este vorba despre unele drumuri comunale care aparțin de Sânandrei, Moșnița Nouă, Sânmihaiu Român, Șag, Cenei, Săcălaz, Iecea Mare, Giroc, Recaș, Remetea Mare și alte localități.
„Am prezentat cu ceva timp în urmă realizarea unei minicenturi a municipiului Timișoara din drumuri județene. Cred că este foarte important să venim în sprijinul municipiului Timișoara cu accesul în anumite zone periurbane. Când vom finaliza documentația privind preluarea acestor drumuri și trecerea lor în inventarul public al județului Timiș vom putea discuta de introducerea acestor proiecte pe lista de investiții și de demararea execuției”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.
Centura alternativă va fi formată din drumurile care vor preluate sub umbrela CJ Timiș (după ce și consiliile locale își vor da acordul): Șag-Sâmihaiu Român, Giroc–Urseni-Moșmița, Sânandrei-Drumul Național, Săcălaz-Drumul Național, Pișchia-Bencec-Herneacova-Recaș, Cenei-Beregsău Mic-Beregsău Mare, Iecea – Biled.
„Va fi o centură prin care poți să ajungi în orice zonă, pe drumurile județene. De la Săcălaz la Sânmihaiu Român este deja realizat drumul și va continua prin Șag, de la Șag la Giroc și de la Giroc la Urseni și la Moșnița”, a mai spus Călin Dobra.
Citiți principiile noastre de moderare aici!