Primul care a ridicat „mingea la fileu” în acest caz și în această campanie electorală, a fost primarul Timișoarei, Nicolae Robu, președintele PNL Timiș, care a spus că urbea de pe Bega nu va avea un Muzeu al Revoluției decât cu… liberalii la guvernare.
„Lucrurile încep să devină clare: Timișoara nu va avea un Muzeu Național al Revoluției Române Anticomuniste din Decembrie 1989, decât cu PNL la guvernare! PSD face tot posibilul ca un asemenea muzeu să nu existe în Timișoara, de fapt să nu existe niciunde, pentru simplul fapt că el ar ține treaz spiritul anticomunist, amintind zi de zi ce a însemnat comunismul și ce a presupus, ce jerfe a presupus, scăparea de comunism! Iar PSD se pare că nu-și poate uita nicicum rădăcinile, toate pretențiile de reformare nefiind altceva decât vorbe goale! (…) Dacă Consiliul Județean va renunța la clădirea în cauză, subsemnatul îmi voi cere public scuze că am acuzat PSD-ul de criptocomunism! Aștept fapte, nu vorbe, domnule Președinte CJT Sorin Grindeanu! Aveți curajul de a pune Timișoara în fața lui Dragnea, Ponta etc. Înfruntați-i măcar pe această temă, dacă în rest… Timișoara chiar merită!”, a scris Nicolae Robu pe Facebook, miercuri seară.
Sorin Grindeanu, președintele CJ Timiș, liderul PSD Timiș, i-a dat replica lui Robu la câteva zeci de minute, tot pe Facebook. Acesta spune că instituția pe care o conduce nu poate ceda clădirea Garnizonei către Primăria Timișoara în condițiile actuale. Motivul? Grindeanu spune că spațiile propuse la schimb de către primărie au fost refuzate de reprezentanții Armatei, care au spus că nu-și pot desfășura activitatea acolo.
„Înțeleg că suntem în plină campanie electorală, că e o perioadă în care se spun multe, dar nu voi accepta niciodată ca un politician să încerce să obțină capital electoral folosindu-se de Revoluția de la Timișoara, de eroii acesteia, de un simbol. Da, există oameni care fac așa ceva, iar un exemplu este primarul Nicolae Robu. Minciuna, însă, are picioare scurte, iar asta ni se dovedește destul de des, precum și în speța de față: Muzeul Revoluției. Clădirea Garnizoanei, cea din Piața Libertății, aparține Consiliului Județean Timiș. Cum s-a exprimat dorința ca acolo să se facă muzeul amintit, am decis să cedăm clădirea Garnizoanei, dar trebuia ca, la schimb, să primim de la Primăria Timișoara spațiu/spații de aproximativ 1600 de metri, în care ar urma să își desfășoare activitatea Centrul Militar Zonal, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, precum și alte asociații. Primăria a identificat mai multe spații, dar reprezentanții Ministerului Apărării Naționale le-au refuzat pentru că nu își pot desfășura activitatea acolo. (…) Consiliul Județean nu poate ceda clădirea Garnizoanei. O va face, însă, fără rezerve în momentul în care Primăria Municipiului Timișoara va găsi soluția optimă pentru ca CMZ și asociațiile militare să se poată muta în spații adecvate”, a scris președintele CJ Timiș pe Facebook.
Primăria dă la schimb, pentru Garnizoană, etajele 1 și 2 de la căminul Colegiului „Mincu” de pe strada Gheorghe Lazăr, cu o suprafață de 1,422,98 mp, un spațiu de 174,35 mp, parter cu intrare din stradă, pe Bd. Dragalina 18, și un spațiu ultracentral de 23 mp, la parter, în Piața Sf. Gheorghe 4.
Articole pe aceeași temă:
Inca un pas spre Muzeul Revolutiei Romane de la Timisoara: CJT primeste spatii de la primarie
Alba-neagra cu Garnizoana din Piata Libertatii, pentru Muzeul Revolutiei Romane
Citiți principiile noastre de moderare aici!