Consilierii judeţeni din Timiş au discutat, joi, în spatele uşilor închise, propunerea lansată de Marian Iancu de preluare a clubului Poli Timişoara. În unanimitate, consilierii au respins contractul iniţial trimis de Iancu. Dezbateri aprinse au fost însă pe alte două opţiuni. Să accepte contractul propus de Marian Iancu cu modificările aduse de preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, şi acceptate de patronul Politehnicii, ceea ce ar fi însemnat plata imediată a aproximativ 1,8 milioane de euro, datorii impuse de caietul de licenţiere, sau să continue negocierile pentru preluarea integrală a clubului.
În favoarea primei opţiuni au fost doar consilierii PNL, restul opinând că administraţia judeţeană nu poate furniza în două zile 1,8 milioane de euro din bani publici. Această propunere a căzut la vot.
Astfel, consilierii judeţeni au căzut de acord să continue negocierile cu Marian Iancu pentru preluarea clubului, indiferent dacă acesta va reuşi să obţină licenţa sau nu.
Update: Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a ieşit vizibil marcat de la discuţiile cu consilierii judeţeni şi a afirmat că, în aceste condiţii Politehnica Timişoara nu va reuşi să obţină licenţa.
„Opţiunea majorităţii consilierilor judeţeni a fost să nu se obţină licenţa. Pentru că despre asta e vorba, să o spunem pe şleau. A propune astăzi să începem un proces de negociere în alţi termeni decât s-a discutat până acum înseamnă clar pierderea licenţei pentru 2012-2013. Noi, grupul liberal, am propus ca plecând de la acel draft de contract venit de la Marian Iancu să venim cu amendamente şi să se supună la vot astăzi, pentru a se poate face plata la timp a acelei sume de 1,8 milioane de euro, astfel încât să se obţină licenţa. Sunt marcat de ce s-a întâmplat (…) Doar consilierii PNL au votat această variantă”, a spus Nicolae Robu.
De cealaltă parte, preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin, a precizat că era imposibil ca din fondurile administraţiei locale să fie plătite aproape două milioane de euro în două zile şi că vina pentru tergiversarea negocierilor este a conducerii CJ Timiş şi Primăriei Timişoara.
„Părerea mea e că trebuie să salvăm Politehnica şi să găsim resursele necesare pentru a o susţine, chiar dacă va fi în Divizia B, dar nu putem să intrăm într-o încrengătură de azi până mâine. După cum se arată, se pare că va rămâne încă un an în B. Cei care conduc Consiliul Judeţean şi Primăria Timişoara vor trebui să răspundă (pentru tergiversarea negocierilor – n.r.) Prin ei s-au purtat negocierile”, a spus Bojin.
El a declarat că administraţia locală doreşte preluarea integrală a clubului de fotbal, indiferent de liga în care se va afla, dar doar după o nouă evaluare financiară.
„Am hotărât că suntem de acord cu cumpărarea a sută la sută a pachetului de acţiuni cu contractul pe care îl vom prezenta în câteva zile noi, indiferent dacă dl Iancu îşi va obţine licenţa sau nu. Dacă va fi în A sau va fi în B, suntem de acord ca să preluăm echipa Poli sută la sută, după o negociere cu dânsul şi o evaluare din punct de vedere valorică, care să ne permită să plătim banii din bugetul administraţiei locale”, a mai spus Bojin.
În aceste condiţii rămâne de văzut care va fi următoarea mişcare a lui Marian Iancu şi care va fi, în final, destinul clubului Politehnica Timişoara.
Marian Iancu aşteaptă să fie înştiinţat oficial cu privire la deciziile luate. „Nu declar asbolut nimic până nu primesc o comunicare oficială de la CJT”, a afirmat Iancu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!