Pista de cicloturism de pe malul Begăi, care duce până la sârbi, este în administrarea Administrației Bazinală de Apă Banat, după ce în anul electoral 2020 „s-au bătut” pe ea atât fostul primar al Timișoarei, cât și fostul președinte al Consiliului Județean Timiș. Pistele pentru bicicliști de pe malurile Begăi din Timișoara sunt în grija Primăriei Timișoara. Vicepreședintele CJ Timiș, Cristian Moș, spune că se fac demersuri pentru ca pista de cicloturism să treacă în patrimoniul instituției.
„Încă din prima săptămână de mandat, am început discuțiile legate de trecerea acestei piste de la Apele Române în patrimoniul Consiliului Județean Timiș. Din punctul meu de vedere acest lucru trebuia să se întâmple de mult – ca să ne putem ocupa de repararea ei și apoi să ne asigurăm că o să aibă parte de o mentenanță corespunzătoare. Procesul nu s-a finalizat încă (…)”, a scris Cristian Moș pe Facebook.
Vicepreședintele CJ Timiș a fost și pe teren și consideră că pista are nevoie de mai multe lucrări de întreținere, mai ales în zona podului e la Utvin. Moș spune că se va întâlni cu primarii localităților pe unde trece pista, după ce se încheie formalitățile de preluare a ei, pentru a discuta.
„După preluarea pistei de biciclete de către CJT, voi organiza o ședință de lucru cu toți primarii pe raza localităților pe care aceasta o traversează, pentru a mă asigura că suntem pe.. aceeași lungime de undă”, a mai scris Moș pe Facebook.
🚲 În weekendul acesta se anunță vreme bună așa că mulți timișeni probabil vor alege să se plimbe pe pista de biciclete…
Posted by Cristian Moș on Friday, April 23, 2021
Vă reamintim, CJ Timiș pregătește o strategie a pistelor de biciclete în județ, pentru care se va aloca 60.000 de euro din bugetul pe anul 2021. Moș spune că strategia ar putea fi gata în 4 ani, iar pentru aceasta se va sfătui cu primarii din județ, specialiști din afară și comunitatea bicicliștilor.
Pista are o lungime de 37 de kilometri și pornește de la marginea Timișoarei, apoi continuă de-a lungul râului Bega, până la frontiera cu Serbia. Pista de cicloturism a fost realizată prin programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, într-un proiect care a beneficiat de finanțare europeană nerambursabilă de peste 2,3 milioane de euro.
Editor – Dan Oancia.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
X…si gunoaiele din Bega care acompaniaza pista pe tot traseul ei raman in administrarea Apelor Romane? …asta pana nu o se mai vaza apa de PET -uri si polistiren…
Ce prioritati are imbecilul asta!? In 6 luni doar a facut apel sa-l sune oamenii sa-i spuna unde sunt gropi pe drum si acum pista de biciclete e problema lui. Poate piticul crede ca e un drum judetean mai mic, ca pentru el asa.
Dar punctul de trecere a frontierei cand se va deschide ca altfel mergem degeaba pana la granita!
Acest punct de trecere a granitei pentru biciclisti va putea deservi si navigatia transfrontaliera iar daca se face un drum de 12 km paralel cu Bega pana la Srpski Itebej, va deservi si traficul rutier, adica 3 in 1…
-
Mai sa fie, am avut aceasi idee si am postat in acelasi timp! Oricum (probabil) degeaba…
Faceti punct de trecere frontiera/vama la capatul dinspre Serbia ca lumea, in special biciclustii, sa poata traversa granita. Trecerea de granita e inchisa si bine pazita de ani de zile, practic la doi kilometri de granita este oprit traficul de catre politia de frontiera.
pentru ca este userist, noi il injuram pe vicepresedintele Mos si ii dorim tot ce se poate mai rau.
Astept cu interes o buna intretinere si ziua in care voi putea pedala pana la Pancevo prin noul punct de trecere a frontierei promis de multi ani. Cat despre fostul primar care “s-a batut” pentru pista, probabil dorea sa si-o puna pe feisbuc, ca si Padurea Verde, el nefiind in stare sa asigure curatenia strazilor, iluminatul public sau dezinsectia.