Propunerea reprezentanților Uniunii Naționale a Patronatului Român este aceea de dezvoltare a unui parc științific și tehnologic specializat în realitatea virtuală, augmentată, pentru desfășurarea cursurilor învățământului dual în online.
Președintele CJTimiș, Alin Nica, a fost luni, 14 decembrie, în videoconferință cu reprezentanții Uniunii Naționale a Patronatului Român, iar propunerea venită din partea acestora a fost acceptată în analiză de către președintele consiliului județean. Alin Nica a mers mai departe, lansând în discuție preluarea ideii într-un proiect mai larg ce prevede crearea unui institut în domeniul inteligenței artificiale împreună cu universitățile timișorene.
„Președintele CJ a lansat reprezentanților UNPR și invitația de a face parte din Consiliul de Strategie și Consiliere Economică creat în jurul instituției. De asemenea, aceștia sunt invitați să participe într-un viitor forum internațional de afaceri România – Ungaria – Serbia, aflat în lucru la nivelul Consiliului Județean, eveniment ce va avea la bază susținerea antreprenoriatului și a start-up-urilor din regiune.
Au fost abordate și modalitățile prin care CJ Timiș poate interveni în procesul de adaptare a legislației pentru a sprijini mediul de afaceri, cu precădere în ceea ce privește parteneriatul public-privat, astfel încât acesta să devină un instrument viabil în dezvoltarea economică”, transmit reprezentanții CJ Timiș.
Uniunea Națională a Patronatului Român este o organizație neguvernamentală care cuprinde firme din sectorul privat cu capital integral românesc, mixt sau numai cu capital străin și are ca scop reprezentarea, promovarea și apărarea intereselor membrilor săi. La întâlnirea online, din partea UNPR au participat președintele organizației, Lucian Ioan, și vicepreședinții organizației Florin Balint și Ștefan Tudor, care este și coordonatorul filialei UNPR Banat.
Trimite articolul
XSi CCIAT aveau in plan acum vreo 10 ani, cand Cornu era inca sef, acel turn de sticla langa centrul de la sala Olimpia dedicat tot asa pentru high tech si cercetare, InoCentrum Banat ii spunea. Ce s-a intamplat si cu acest proiect?
Nu credeți că ar fi timpul să ne mai concentrăm și pe turism? Avem o sumedenie de obiective neexploatate, îl avem pe dl. primar de la Nădrag care se contrează de ani buni cu Romsilva să construiască primul domeniu schiabil din Timiș, avem Surducul, cel mai mare lac din vestul țării cu salba de lacuri din jurul lui, avem domeniile Satchinez și Murani, Lunca Timișului și câte și mai câte, Peștera Românești unică în Europa, pădurile uriașe Bazos Macedonia și Bistra unde pot fi amenajate trasee turistice etc. De ce sunteți atât de ignorant privind acest aspect?
Alo….creierase fara circumvolutiuni. La cata Universitatile din TM doar la Realitate Virtuala ati ramas?! Astia cu ghinda in loc de creier va dau un pont: chematii toate Univeristile…sa puna pe masa ce domenii se pot cerceta: in matematica, fizica fundamentala, chimie, IT (AI, Realitate Virtuala) Machine to Machine, IoT,, Internet 2.0, 3.0, Distributed Tech, Automatizari, Telecom, Electricitate: New Energies, PhotoVoltaics, Eolian, Hydrogen, Energy Storage, Distributed Generation Networks, Nuclear, Hidroelectric energy, Clean Coal, Carbon Capture an Storage, Mechanical: Robotics, Machineries; Auotmotive, Heavy Equipment, Transport, railway, Agro:cu zecile sale de domenii in care se pot cerceta. Medical cu o alta constelatie de domenii de la farmaceutics la Medical equipments….Sa reduci asa la Realitate virtuala ideile de cercetare si dezvoltare arata cat de mici sunt …..cand Timisoara cu Universitatile sale poate si un motor de cercetare si dezvolare foarte important…si poate colabora cu Aradu, Cluju , Iasi, Craiova, Bucurest…samd…