Potrivit studiilor, costurile investiției se ridică la aproximativ 100 de milioane de lei. Pentru elevii speciali de la Ciumăgeanu vor fi ridicate în comuna Giroc patru corpuri de clădire. Imobilele vor adăposti săli pentru clasele pregătitoare ale școlii, grădiniță, o sală de gimnastică medicală și o sală de mese.
Consilierii județeni au aprobat, miercuri, proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a devizului general, faza Studiu de fezabilitate (SF) pentru obiectivul de investiții „Construire imobil – Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Dumitru Ciumăgeanu”.
Pentru acest proiect, administrația timișeană a identificat mai multe posibile surse de finanțare: bugetul local al județului, bugetul de stat și Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Centrul școlar, aflat în zona Iosefin, este destinat copiilor cu nevoi speciale cărora le asigură servicii de recuperare și reabilitare, educație și îngrijire, consiliere psihologică și orientare școlară.
Potrivit referatului întocmit de CJT, „spațiile în care își desfășoară elevii activitatea sunt improprii, toaletele sunt vechi, sistemul de încălzire este deficitar, iar lemnăria este veche. De asemenea, curtea școlii este improprie desfășurării de activități recreative pentru elevii cu deficiențe mintale severe, profunde și asociate, având o suprafață foarte mică de 700 metri pătrați”.
Alin Nica, președintele CJT, le-a cerut aleșilor să aprobe proiectul.
„ Vă solicit să aprobăm indicatorii tehnico-economici și devizul general ai acestei investiții pe care o vom depune pe PNRR spre a obține finanțarea, așa cum am făcut și cu Centrul Speranța, și cu Liceul Iris, avem această oportunitate să construim o clădire de la zero pentru centrul nostru școlar de educație incluzivă Dumitru Ciumăgeanu și încet încet, toate aceste centre pe care noi le avem în gestiune să aibă cele mai bune condiții pentru beneficiarii care folosesc serviciile noastre”, a afirmat Nica în plenul CJT.
Viitoarea școală specială de la Giroc va beneficia și de o grădină senzorială, pe lângă spații verzi și spații de joacă.
Pe aceeași temă:
FOTO. Renovarea Liceului Special „Iris” se apropie, în sfârșit, de final
Trimite articolul
XLa cati copii cu probleme sunt in momentul de fata ….o sa avem nevoie de tot mai multe asemenea scoli din pacate. Tot mai multi copii din pacate se nasc cu probleme psihice, abuzurile parintilor incep sa se vada … se schimba generatia…si nu prea arata bine. Toti drogatii si iresponsabilii au voie sa se reproduca din pacate….. si copiii sufera…
o sa fac si eu o scoala, nu cu 4 corpuri, ci cu 12.
sa tineti minte la alegeri va rog.