Vă reamintim, cei de la CJ Timiș doresc să revitalizeze Bastionul Theresia, fapt pentru care au întocmit și un regulament de organizare. Spațiile vor fi împărțite egal între sectorul HoReCa și sectorul cultural. Au fost și discuții pe acest subiect. Un exemplu este mutarea Secției Documentar-Periodice a Bibliotecii Județene, care se află în zona dedicată HoReCa.
Pentru 2022, reprezentanții CJ Timiș propun două noutăți pe partea de cultură și turism. Cea mai importantă ar fi înființarea celui mai mare centru de informare turistică din țară.
„La Bastionul Theresia din Timișoara, județul nostru va avea cel mai performant centru de informare turistică din țară, adaptat la cerințele și nevoile turiștilor. Inițiativa face parte dintr-un plan coerent de revitalizare culturală și socială a Bastionului, plan care, desigur că a deranjat câteva grupulețe de interese deoarece le lasă fără obiectul confortului. Nu mă deranjează să explic, am făcut-o săptămânile trecute și reiau pentru o informare cât mai corectă: spațiul de la Bastion e prea important ca să rămână ocupat cu depozite sau zone administrative. În anul care vine, tot ce ține de instituțiile de cultură finanțate de Consiliul Județean Timiș va fi optimizat, iar beneficiarii de gratuități în zona zero a orașului vor reda comunității spațiul pe care l-au folosit ani la rând. Pe lângă centrul ultramodern de informare turistică pregătit pentru TM2023, vom crea și un centru multifuncțional, care va fi pus la dispoziția actorilor culturali în baza unui regulament care să asigure funcționarea și închirierea în mod transparent și echitabil pentru toți cei interesați de infrastructura acestuia. 2023, anul în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, va găsi cele două obiective de investiție perfect funcționale, alături de o zonă a Bastionului revigorată cultural și social, plină de turiști”, scrie Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș într-o postare pe Facebook.
Noul regulament privind împărțirea și organizarea Bastionului a fost votat în luna iunie de consilierii județeni, fiind un proiect elaborat de vicepreședintele CJ Timiș Alexandru Proteasa.
Pe aceeași temă:
CJ Timiș vrea să scoată o secție a Bibliotecii Județene din Bastion. Este în zona alocată HoReCa
Trimite articolul
XSpuneti ca va fi Capitala culturii dar eliminati u. spatiu dedicat culturii. Toata zona Crtate estd plina de localuri, mai ales vsra. Va fi Capitala birturilor.
Lasati dracului cultura. De crasme are nevoie populimea.
Asta spune tot despre… cultura consilierilor județeni. Unul chiar venea cu ideea trăsnită cum că Centrul de Documentare să fie mutat la dracu-n praznic, în Parcul Industrial. Voi sunteți normali la cap sau doar interesați de afaceri? În loc să adunați la un loc tot ce ține de documentare (dacă nu cumva lăzile cu publicații de prin Ronaț etc. or fi putrezit deja), să asigurați condiții de depozitare moderne, să redați Timișoarei istoria, voi vreți să distrugeți și ceea ce a mai rămas. Dar așa ne trebuie dacă votăm liste plinde de capete seci și analfabeți funcționali. Cât despre Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, pe membrii căreia ar trebui să-i intereseze în mod direct subiectul cu pricina, tac complice. Halal profesionalism! Timișoara nu se va ridica niciodată la nivelul cultural al Iașului sau Clujului cu asemenea oameni. Și cică Timișoara se vrea Capitală Culturală. Probabil a culturii bișnițului.
Foarte bune initiative. Bravo cjt. Nu are ce cauta in bastion un depozit.
Mutarea de la bastion buna cultura nu se face în depozite se cizeleaza în scoli unde lipsește educația ptr citit Spatiile ptr închiriat în alimentație publica aduc bani la bugetul local de unde pot beneficia și școlile. Acol în depozite salarii căldurica bani pierduți. Citi bibliotecari au colindat școlile cu inițiative 0 citi bibliotecari fără pregătire avem pe posturi și salarii frumoase de la buget ooooo. BRAVO PRIMĂRIA TIMIȘOARA