Deşi medicii rezidenţi care locuiesc în prezent în acele blocuri ar fi dorit să le achiziţioneze, plenul CJ Timiş a decis să nu le treacă în patrimoniul naţional, să rămână ale instituţiei şi să fie în continuare închiriabile, pentru o nouă generaţie de medici rezidenţi.
„Aceste apartamente sunt, conform legii, destinate strict închirerii, e oportun să nu se vândă. Astfel, fiecare generaţie de rezidenţi poate avea o şansă. Aceste blocuri sunt destinate numai pentru rezidenţi”, a declarat Georgeta Rus, consilier judeţean.
Preşedintele CJT a fost de acord că aceste apartamente nu trebuie înstrăinate şi că ele trebuie închiriate unei noi generaţii. „Noi ne-am judecat împreună cu Direcţia de Sănătate şi am câştigat. Aceste blocuri vor rămâne numai pentru rezidenţi, să sprijinim medicii tineri să se stabilească aici”, a declarat Titu Bojin. El a mai vorbit şi despre un bloc preluat de la IML, acesta va fi reabilitat în totalitate şi va fi folosit tot pentru medici. O parte dintre cadrele Spitalului Judeţean deja locuiesc aici. Bojin a mai spus că până la finalul anului se va trece la o verificare a locatarilor, să fie descoperiţi cei care deţin deja o locuinţă în Timişoara, dar au beneficiat şi de un apartament închiriat.
Horia Vermeşan, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, spune că este absolut normal ca rezidenţii, cu un salariu mic, să beneficieze de un asemenea sprijin în continuare. „Un medic cu 800 de lei salariu nu e normal să plătească gazdă în zonă, unde sumele sunt de 150 – 200 de euro. Există o listă de aşteptare cu medici rezidenţi, pe care pot să o s-o prezint mâine”.
O altă oportunitate ce se va deschide în domeniul locuinţelor este preluarea unui bloc ce va fi refolosit şi reamenajat. Aici nu vor mai fi repartizaţi medici ci lucrători din domeniul administraţiei, împreună cu sindicatele din instituţiile publice se va decide asupra unei liste cu priorităţi, aici fiind vorba de sute de cereri care trebuie satisfăcute.
Citiți principiile noastre de moderare aici!