Printre principalele afecțiuni pentru care este recomandată apa termală de la Lovrin se numără reumatismul degenerativ şi reumatismul articular.
Autoritățile județene vor profita de proprietățile apei termale și vor amenaja în comuna Lovrin un centru de recuperare medicală.
Alexandru Proteasa, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, a semnat, marți, contractul de realizare a proiectului tehnic pentru viitorul centru de recuperare medicală din Lovrin. Unitatea medicală va funcționa ca secție externă a Spitalului Județean Timișoara.
Potrivit contractului, acesta include elaborarea caietelor de sarcini, a documentațiilor în vederea obținerii avizelor și acordurilor, obținerea autorizației de construire, cât și asistență tehnică din partea proiectantului în perioada de executare a lucrărilor de construire.
Investiția este estimată la o valoare de 43 de milioane de lei, adică aproximativ 8,8 milioane de euro, conform indicatorilor tehnico – economici aprobați de CJT în urmă cu câteva luni.
„Prin realizarea secției de recuperare medicală complexă în Lovrin se vor putea prelua pacienții Spitalului Orășenesc Sânnicolau Mare și ai Spitalului „Dr. Karl Diel” Jimbolia, fiind amplasată la jumătatea distanței dintre centrele spitalicești – cele mai mari din zona de vest a județului. De asemenea, secția de recuperare din comuna Lovrin va valorifica resursele geotermale ale zonei, un element definitoriu în scopul secției de recuperare”, au transmis, marți, reprezentanții CJT.
La centru se vor putea adresa cei care au sechele în urma unor traumatisme, accidente sau după operații ori anumite afecțiuni care le-a afectat capacitatea motorie. Consultațiile și evaluările vor fi realizate de medici specialiști de recuperare, iar tratamentele vor fi efectuate în condiții de ambulatoriu și, după caz, de internare continuă.
Capacitatea centrului va fi de 43 de paturi, care se vor împărți în aproximativ 21 de saloane. Totodată, în exterior se va realiza o piscină exterioară cu acoperiș retractabil.
Firma contractată de CJ Timiș are 150 de zile la dispoziție să predea proiectul.
Trimite articolul
XFrumoasa imagine…Probabil e de pe undeva aiurea,din Ungaria…
Chiar nu citeste/verifica nimeni din redactie articolele si titlurile acestora? Asa de mare e goana dupa senzational? Sau asa de redusa cultura generala a unora si altora. Sa ma explic. Citez din titlu:
“Comuna Lovrin, unde se află singurul ștrand termal cu apă caldă din România”
Daca vorbea de anumite proprietati ale acestei ape, taceam din gura ca nu am suficiente informatii sa comentez. Dar “singurul ștrand termal cu apă caldă din România” …? Zau?
De Baile Felix ati auzit? Nu au fost inca cedate Ungariei (sau altora), sint inca parte a Romaniei.
Sau aveti cumva informatii nepublice ca acolo este apa incalzita de Colterm-ul local (care are si el un nume dar nu-l stiu eu)? Sau la ora actuala au trecut pe apa rece?
Va rog frumos, in primul rind pentru reputatia redcatie si in al doilea rind din respect pentru cititori, mai multa atentie si responsabilitate!
-
Sannicolaul Mare are 2 stranduri cu apa termala doar ca acolo daca nu se ia spaga la Primarie nu se face nimic…au fost oportunitati foarte mari de dezvoltare a zonei cu fonduri europene dar de frica cei din administratia locala nu s-au bagat de frica ca nu se pot abtine sa bage mana in borcanul cu miere, mierea fiind pe inventar (eu) au lasat ratusca moarta. Felicitari Lovrin! Restul tarii rusinica!
-
reputatia redactiei este cea de trompeta ieftina de propaganda. la fel ca orice alt ziar romanesc, ca altfel e inchis sau distrus de mafia politica.
-
In titlu scrie ca ar fi singurul strand termal din judet, nu din tara, dar si asta este eronat, pentru ca mai sunt stranduri cu apa termala: UMT, Sanmihai…Sau poate autorul se referea doar la stranduri in aer liber.Ce au ungurii cu chestiunea? Poate si oculta mondiala o fi de vina pentru erorile din presa locala.
-
In titlu au corectat intre timp. Cea am scris eu initial era preluat cu copy/paste.
Puteau sa semnaleze ca au facut o corectura dar e bine si asa.
-
firma a castigat licitatia? sau e contractat direct?
ne ziceti si numele si suma contractului de proiectare?