Consiliul Județean Timiș a primit, recent, finanțare pentru achiziționarea de microbuze electrice în valoare de șase milioane de euro. Nu mai puțin 56 de primării și-au exprimat dorința de a primi un mijloc de transport nou, însă doar 27 vor beneficia de finanțarea europeană.
Achiziționarea noilor microbuze vizează asigurarea transportului școlarilor către unitățile de învățământ, în special a celor din zone defavorizate, pe de o parte și, pe de altă parte, contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, conform cerințelor Uniunii Europene.
Fondurile care vor reveni județului vor fi folosite pentru achiziția a 27 de microbuze. Dintre acestea, 24 vor avea 16+1 locuri, iar trei microbuze vor fi de 8+1 locuri.
În Timiș este nevoie de mai multe microbuze școlare, astfel că administrația județeană încearcă să obțină fonduri pentru acestea și de la Agenția Fondului de Mediu.
„Există în ghidul de finanțare o serie de criterii în funcție de care se vor stabili primăriile care vor fi prime beneficiare ale acestor alocări de microbuze din partea Consiliului Județean. Dar noi în paralel lucrăm deja la un nou proiect pe care îl vom depune de data aceasta la Agenția Fondului de Mediu și vom achiziționa microbuze hibride de aproximativ 25 de milioane de lei, cât este maximul prevăzut în ghidul de finanțare. Noi estimăm că vom reuși să alocăm microbuze către toate cele 56 de primării care au răspuns solicitării noastre de a participa la acest program. Prin cele două proiecte vom acoperi necesarul pentru toate cele 56 de primării”, a afirmat, luni, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.
Noul program demarat de Agenția Fondului de Mediu a fost lansat săptămâna trecută.
Pe aceeași temă:
27 de microbuze electrice vor ajunge la primăriile din Timiș, pentru transportul școlar
Trimite articolul
Xluati diesel!
#penerere mecanism al prostelii verzi
#neocolonialism
#🤪
stiti ce misto ard astea?
-
daca iau foc. cica cele mai susceptibile dintre toate sa ia foc sunt hibridele. in orice caz, n-as lua pentru scoli nici hibride(cele mai susceptibile sa ia foc), nici electrice(cele mai putin susceptibile, chiar si decat alea conventionale). Momentan nu se poate face o statistica adecvata din cauza nr mic de hibride si electrice fata de celelalte, insa vazand cum ard(daca e sa fie), parca nu mi-as dori sa fie pline de copii. da’ io nu pot aprecia cat de sigure sunt din datele disponibile.
#🤪
-
poftim datele disponibile: ia o baterie li-ion si loveste-o, mai adauga si cretinismul statului roman, vezi ce obtii
-
-
degeaba daca poluarea uneia, chiar si arzand, nu face cat varianta veche nearzand. Nu mai vorbim in timp.
Suntem in 2023 si inca o ardem pe aici cu anti-electricele, pe cele mai banale si inutile motive? E la fel de probabil sa arda ca oricare. Lasati fake newsul.