Vor fi făcute în paralel demersurile pentru dezafectarea stadionului și cele pentru construcția noii arene de către autoritățile județene și cele de la București, a spus, miercuri, Alexandru Proteasa, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș. Suma estimată pentru demolarea Stadionului „Dan Păltinișanu” se ridică la 29 de milioane de lei, dar ar putea scădea în urma licitației.
„Astăzi am făcut un pas important, am aprobat indicatorii tehnico-economici ai documentației în ceea ce privește demolarea stadionului. Vorbim de o estimare a proiectantului de 29 de milioane de lei cu TVA inclus, desigur această sumă sperăm noi să scadă destul de mult în urma licitației și în urma unui interes crescut pentru acest proiect. În paralel, cei de la Compania Națională de Investiții (CNI) urmează să adopte în comisia tehnico-economică a CNI-ului și în comisia tehnico-economică a Ministerului Dezvoltării indicatorii tehnico-economici pentru faza studiu de fezabilitate privind construirea stadionului. Aceste demersuri, demolare și construire, se fac în paralel. Ceea ce privește construirea se face de către Ministerul Dezvoltării, ceea ce privește Consiliul Județean vom împinge lucrurile repede-nainte și asigurăm tot ceea ce este nevoie pentru ca acest proiect să se realizeze cu cea mai mare prioritate”, a declarat, miercuri, după plenul aleșilor județeni, Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJT.
Un singur consilier județean s-a abținut de la votul pentru demolarea stadionului. Este vorba despre Ioan Sorincău, de la PSD. Acesta a invocat o… nostalgie pentru abținerea de la vot.
„Am o nostalgie, părinții mei au făcut muncă așa-zis patriotică la construirea stadionului. Eu am făcut pe vremea când eram elev de liceu, am dat cu lopata la sala de sport Olimpia, dar sunt dezamăgit de modul în care a fost întreținut stadionul. Un stadion similar la Iași arată în condiții impecabile, al nostru este o ruină și o rușine pentru oraș”, a afirmat Sorincău în ședința CJT.
Proteasa i-a răspuns că și bunicul său a lucrat la ridicarea stadionului, însă va aproba proiectul ce vizează indicatorii tehnico-economici și devizul general pentru demolarea Stadionului „Dan Păltinișanu”.
„Și eu sunt nostalgic. Și bunicul meu a lucrat personal la stadion. Tot bunicul meu m-a dus prima dată pe stadion. Și eu votez cu nostalgia demolarea că sunt multe amintiri frumoase care ne leagă. Cu siguranță toți sunteți nostalgici legat de acest lucru. Sunt și supărat, într-adevăr. Eu nu mă uit la Iași, mă uit la Alexandria și văd că are stadion, dar haideți să mergem mai departe”, a spus Proteasa.
Totodată, consilierul județean Raul Olajos a adus în discuție nevoia Timișoarei de a avea și o echipă de fotbal performantă
„Ar fi excelent dacă am fi nostalgici vizavi de o echipă cu care să și jucăm. Acum, stadion ca stadion, dar nu vă supărați, Timișoara e departe-departe de ce a fost și ce ar trebui să fie. Aici poate mai vorbiți cu partenerii de la Primăria Timișoara și reușiți o echipă în divizia B”, a declarat Olajos.
„În mandatul următor o să vă rezolvăm ambele lucruri: și stadionul, și echipa”, i-a răspuns Proteasa.
Ridicarea viitoarei arene cu bani de la Compania Națională de Investiții este estimată la peste 137 de milioane de euro. Va rezulta un stadion modern cu o capacitate de 32.000 de locuri.
Pe aceeași temă:
A fost predat SF-ul pentru noul stadion „Dan Păltinișanu”. Cu o întârziere de 9 luni
Este gata studiul de fezabilitate pentru noul stadion al Timișoarei. Va arăta „spectaculos”
Trimite articolul
XSorincau este un … nestiutor. Cum sa spui “stadion similar in Iasi” ? 12.000 fata de 40.000 este similar ? ( ma refer la capacitatea reala, nu la numar de scaune) Sa compare suprafata sau volumul probabil este peste capacitatile intelectuale ale acestui personaj.
-
banuiesc ca se referea la faptul ca a fost construit in conditii similare, in aceeasi perioada, diferenta fiind data de cum au intretinut autoritatile locale cele 2 stadioane. E indiscutabil ca Timisoara avea al doilea cel mai mare stadion din tara. E rusinos cum au tratat autoritatile acest simbol al orasului.
Peneleprele nici sa demoleze nu sunt in stare!
Dar sa mai si construiasca ceva?
166 mil. lei ???????? Cum să dărâmi un simbol al orașului ??? Nu sunteți în stare de nimic, vai de capul vostru !!! Cât ar fi costat (real), întreținerea lui ?!? L-ați lăsat intenționat în paragină, ca și ……. !!! Are și pistă de atletism ! Ce usor e să dărâmi un lucru gata făcut…
-
E clar ca nici tu nu ai treaba cu sportul in general. Trebuie demolat. Gata, sterge lacrimile de nostalgic si mergi mai departe. Avem nevoie de alt stadion care sa atraga investitori, festivaluri, concerte, etc.
-
Se pare ca esti fraged la varsta, nu ai idee despre concertele de pe Dan Paltinisanu. E adevarat, inainte de ’89. La fel, au fost multe concerte la sala Olimpia.
-
Care concerte? Concertele pentru tembelizat poporul, ca “Cenaclul Flacăra”? Singurul concert Ok înainte de 1989 a fost Lepa Brena
-
-
Daca ar fi fost intretinut mai mult ca sigur costurile ar fi fost mai mici decat demolarea si construirea unuia nou.Si ramanea si incarcatura istorica.E matematic.
-
CITA INCOMPETENTA
Un stadion la standarde moderne este foarte util orașului, chiar dacă echipa de fotbal performanta nu avem.
El poate pune Timișoara pe harta evenimentelor, care implicit aduc turiști și venituri.
Ce titlu fain…. mai face un pas adica pasul piticului.
Dupa care urmeaza un pas mare de rac, asa cum CJT ne-a obisnuit deja la celelalte lucrari .