Alin Nica, președintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, a declarat că s-a întâlnit cu Alfred Simonis, președintele ales al instituției, și că s-au pus de acord să ia un credit în valoare de cel mult 400 de milioane de ei pentru a putea acoperi investițiile majore din județ. Pe listă se află și demolarea Stadionului „Dan Păltinișanu”, în locul căruia va fi ridicat o nouă arenă.
„Am avut mai multe întâlniri cu domnul Simonis, chiar miercuri am avut o întâlnire cu președintele ales al Consiliului Județean Timiș să discutăm despre proiectele pe care le avem în curs și lucrurile pe care dorim să le facem în perioada următoare și să ne coordonăm astfel încât să nu existe sincope și să nu existe timpi morți în această perioadă de tranziție în care se va face, să zicem, trecerea de la o administrație la cealaltă.
Am discutat despre un credit pe care Consiliul Județean va trebui să-l ia în perioada următoare pentru a acoperi investiții ca demolarea stadionului, cheltuielile neeligibile la proiectele cu finanțare europeană câștigate, acoperirea sumei ce revine bugetului județului Timiș la renovarea Castelului Huniade și multe alte chestiuni de genul acesta, care au trebuit, să zicem, armonizate între actuala conducere a Consiliului Județean și viitoarea conducere a județului. Ne gândim să luăm minim 200 de milioane de lei și maxim vreo 400 de milioane de lei”, a declarat Alin Nica, președintele în funcție al CJT.
Acesta susține că instituția nu are probleme cu banii.
„Dar nu e problema că nu sunt bani. Forma de creditare este un mecanism uzual și normal de finanțare pentru a face lucrurile să funcționeze și să se asigure cash-flow-ul”, a spus președintele în funcție al CJ Timiș.
Nica a mai precizat că în urmă cu două luni a retras, de la Primăria Timișoara, documentația necesară pentru emiterea autorizației de demolare a stadionului. Până acum, noul dosar nu a fost redepus.
„Noi am retras documentația de la primărie pentru demolare fiindcă trebuia să revizuim anumite chestiuni, neavând hotărârea de Guvern pentru demolare dată în toamna anului trecut, când am depus documentația la primărie. Conform legii, maximum 90 de zile pot să stea documentațiile și să fie completate. (…) Am retras-o acum două luni. Depunem din nou pentru autorizația de demolare, dar în același timp trebuie începută procedura de licitație. Noi nici licitația nu o puteam începe până nu aveam această hotărâre de Guvern. În paralel merg cele două proceduri administrative”, a explicat Alin Nica.
La ora actuală, CJT are doar 1 milion de lei din cei aproape 30 de milioane necesari pentru demolarea stadionului.
„Finanțare pentru anul acesta avem. Avem angajament pentru toată lucrarea pe anii viitori că nu e un proiect care va fi finalizat anul acesta. Cel puțin două luni durează licitația, undeva prin noiembrie ar trebui să se dea ordinul de începere al lucrărilor. Cât poate să lucreze firma respectivă în două luni?”, a mai spus Nica.
Trimite articolul
XStadion și castel. 2 motive pentru a toca bani, fara a face nimic cu ele.
Nica va rămâne în istorie drept cel mai incompetent președinte de CJ.
Cum sa ai bani cand tot bugetul se cheltuie pe salarii? Asta o sa se schimbe in viitor cand vine noul “ales”. Pe salarii se va cheltui bugetul+ imprumuturile.
Bani (fonduri) avem nu, dar idei gasim. 1. nu este necesara demolarea; 2. se planteaza piloni pe care se va agata minunea timisoarei arena pentru besicareala, deasupra paltinisanului – 1 mai. 3. se hidroizoleaza vechiul crater, pe interior cu folie pvc tip guban. 4. se umple cratita cu apa de ploaie, sa aiba unde inota marele olimpic, fara a face valuri. 5. iarna se va putea folosi pe post de patinoar. 6. CJ rezolva astfel doua lipsuri timisorane: bazin de inot si patinoar.