Serviciul public de salvamont a fost înființat în cadrul Direcției Prestări Servicii a CJT. Biroul de turism din cadrul CJT a considerat necesar un astfel de serviciu pentru că în zona montană a Timișului există obiective turistice și trasee de drumeție și ciclism neomologate, marcate și întreținute în special de voluntari.
Potrivit reprezentanților autorităților județene, relieful montan reprezintă aproximativ 350 km² din suprafața Timișului, iar aici se regăsesc cele mai înalte vârfuri din Munții Poiana Ruscă –Padeș (1.374 metri) și Rusca (1.355 metri). În plus, în zona montană există mai multe obiective turistice a căror vizitare ar putea implica riscuri de accidentare: peșterile Românești, Albastră, Stânca lui Florian, cascadele Șopot și Cornet, stânci sau versanți de mari dimensiuni – Turnul lui Liman, Pietrele Cohului, văi – Bega, Nădrag etc.
Potrivit lui Alexandru Proteasa, vicepreședinte al CJ Timiș, noul serviciu va avea ca activitate principală marcarea și punerea în siguranță a traseelor și obiectivelor turistice montane, cât și intervenția rapidă în cazul unor accidentări. Însă la concursul organizat în noiembrie 2022 nu s-a prezentat nicio persoană interesată, astfel că luna aceasta va fi reluat.
„Vom organiza din nou concursul în ianuarie și îl mediatizăm mai bine. Am apelat și la primăriile din zona de est, la asociațiile de salvamont din județele vecine. Celor care doresc să vină la concurs le trebuie și o specializare în acest sens. În ceea ce privește infrastructura, am identificat un spațiu pe care Primăria Pietroasa ni-l pune la dispoziție, este un spațiu nou, nu trebuie să investim prea mult în el. În bugetul anului 2023 vom prinde bani să dotăm serviciul salvamont cu mașină 4ori4, tărgi, tot felul de echipamente”, ne-a declarat Alexandru Proteasa, vicepreședinte al CJ Timiș.
Pe aceeași temă:
Consiliul Județean propune înființarea unui serviciu public de salvamont în Timiș
Trimite articolul
XCJT vrea sa infiinteze un serviciu pe o infrastructura zero, dotari zero, mijloace de transport zero! Cine dracu sa vina cand nu exista nimic. Asta e viziunea politrucilor care se gandesc doar la castigul propriu, in rest Dumnezeu cu mila. In cazul unor evenimente grave tot ciobanii din zona vor descoperi victimele inaintea jandarmeriei, politiei armatei, STS si a tuturor bugetarilor. In Apuseni avionul prabusit a fost gasit de niste oameni simpli,, meseriasii lui peste prajit si STS ascultau telefoane la caldurica
-
Buna, Plutonier Special de la Brigada STS Ascultari Speciale aici.
Am luat notite cu declaratiile d- voastra si va promitem ca de maine mutam departamentul ascultati gusterii pe terasa, in gradina, sa fim la frig.Daca va mai putem ajuta cu orice altceva, anuntati- ne. Va multumim pentru sugestiile d- voastra si va asteptam oricand din nou aici, sau la Spital pentru boli psihologice, psihiatrice si neurologice.
O zi buna si Paste fericit!
-
Ok, si cum propui sa se construiasca ceva? Exista structura, sunt cateva posturi, se pot cere bani pentru dezvoltare.
In timp, oamenii vor cunoaste zona mai bine. Mijloace de deplasare si o baza temporara nu cred ca e o problema sa rezolve.
Care este plata pentru angajati este omis complect…
In Timis nu se justifica cheltuiala, nu a fost nici un accident de zeci de ani, se poate face o simpla colaborare cu un judet vecin sa se intervina in caz de nevoie.
-
daca se face cum zici tu cum mai primeste spaga politicianul puturos?