Vineri, 18 martie, la ora 18.00, s-a încheiat perioada de înscriere în clasa pregătitoare. Pe o capacitate de 7.402 locuri, în etapa I sunt repartizați 5.678 elevi. S-a format, astfel, un număr total de 292,7 clase, cu aproximativ 20 clase mai mult decât cele preconizate în plan.
Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Timiș a ajustat planul de școlarizare atât la școlile care aveau elevi înscriși din circumscripție peste numărul de locuri, acordând clase în plus, cât și la unitățile de învățământ care au preconizat un număr mult mai mare de locuri decât cele ocupate în perioada descrisă anterior, prin diminuarea numărului de clase. În mod normal o clasă are 25 de elevi.
Au primit clase în plus față de cele aprobate următoarele școli: Liceul Teoretic Giroc (1 clasă în plus, rezultând un total de 3 clase), Școala Gimnazială Chișoda, arondată Liceului Teoretic Giroc (1 clasă în plus, rezultând un total de 2 clase), Școala Gimnazială nr. 32 Lugoj (1 clasă în plus, rezultând un total de 3 clase), Colegiul Național Bănățean (2 clase în plus, limba română, rezultând un total de 6 clase), Școala Gimnazială nr. 16 Timișoara (2 clase în plus, limba română, rezultând un total de 6 clase), Școala Gimnazială nr. 19 Timișoara (2 clase în plus, limba română, rezultând un total de 7 clase), Școala Gimnazială nr. 2 Timișoara (1 clasă în plus, rezultând un total de 4 clase), Școala Gimnazială nr. 21 Timișoara (1 clasă în plus, rezultând un total de 4 clase), Școala Gimnazială nr. 24 Timișoara (4 clase în plus, rezultând un total de 9 clase), Școala Gimnazială nr. 27 Timișoara (1 clasă în plus, rezultând un total de 3 clase), Școala Gimnazială nr. 30 Timișoara (5 clase în plus, rezultând un total de 11 clase), Liceul „Grigore Moisil” Timișoara (5 clase în plus, rezultând un total de 9 clase), Școala Gimnazială nr. 6 Timișoara (1 clasă în plus, rezultând un total de 3 clase), Școala Gimnazială nr. 7 Timișoara (2 clase în plus, rezultând un total de 8 clase), Școala Primară „Sf. Antim Ivireanul” Timișoara (1 clasă în plus, rezultând un total de 2 clase), Școala Waldorf Timișoara (1 clasă în plus, rezultând un total de 2 clase) – școală fără circumscripție pentru care, Fundația Waldorf a preluat un post de îngrijitor, astfel încât unității de învățământ să i se poată acorda o clasă în plus pe alternativă educațională, fără depășirea numărului de norme pe unitate și implicit pe județ.
La alte unități la care nu s-a acordat clasă suplimentară, Consiliul de Administrație al IȘJ a ajustat planul și prin acordarea unor locuri în plus față de maximul de 25 elevi pe clasă, dar, doar pentru copiii care aparțineau circumscripției școlare și fie s-au înscris, fie aveau bifată opțiunea de revenire în unitate, în caz de respingere la o unitate de învățământ de care nu aparțineau.
S-a diminuat planul de școlarizare, prin tăierea unei clase sau fracțiuni, la următoarele unități: Școala Gimnazială Cărpiniș, Școala Gimnazială Bacova, Liceul Deta, Școala Gimnazială Găvojdia, Școala Gimnazială Jebel, Școala Gimnazială Jimbolia, Liceul Lovrin, Școala Gimnazială nr. 1 Sannicolau Mare, Liceul Mincu pentru Școala nr. 26 Timișoara, Școala Gimnazială nr. 1 pentru structura Școala 4, Școala Gimnazială Cenad.
Citiți principiile noastre de moderare aici!