Dacã dr. Gheorghe Nodiţi, managerul Spitalului Judeţean a vorbit despre inaugurarea clinicii ca despre o posibilitate de a crea condiţii normale de lucru medicilor tot mai puşi pe plecat în strãinãtate, prof. dr. Horia Vermeşan, directorul Direcţiei de Sãnãtate Publicã Timiş, a precizat cã „proiectul a avut loc într-un domeniu extrem de important; consider cã realizarea lui va fi beneficã atât pentru Timiş, cât şi pentru judeţele vecine”.
Creatã în urmã cu peste 40 de ani, specialitatea ATI Timişoara a fost dezvoltatã sub coordonarea prof.dr. Aurel Mogoşeanu, prezent la inaugurarea de joi. „Sunt istoria acestei specialitãţi. Mã simt mândru cã am norocul sã am un urmaş ca Dodo (Dorel Sãndesc, n.r.)”, a spus prof. dr. Aurel Mogoşeanu. „Este un vis la care lucrãm de mulţi ani. Proiectul a început demult, dar şansa realã de a-l finaliza a venit odatã cu suportul acordat de CJT”, a adãugat prof.dr. Dorel Sãndesc, şeful Clinicii ATI Spitalul Judeţean Timişoara.
„CJT a devenit proprietarul acestei clãdiri şi ne-am pus problema investirii în ea. În ultimii 4 ani au fost alocate 5 milioane de euro Spitalului Judeţean, din care s-au cheltuit 2,2 milioane. Am investit peste un milion de euro în ATI, în ultimii ani, astfel încât secţia sã ajungã la parametrii normali. Vom trece şi la alte compartimente din spital şi fac apel cãtre specialiştii din medicinã sã ne ajute. În acest moment sunt 2 proiecte ce trebuie ajutate: maternitatea – care trebuie ridicatã alãturi de Spitalul Judeţean şi Spitalul de Oncologie – pe Calea Torontalului. Mai sunt şi alte proiecte: Banca de ţesuturi şi un Institut de cercetãri pentru oncologie, tot în zona Spitalului Judeţean. Noi vom continua sã sprijinim Spitalul Judeţean”, a declarat Constantin Ostaficiuc, preşedintele CJT. La evenimentul de joi a mai participat Gheorghe Zamfir, fost pacient al clinicii timişorene şi numit de cei prezenţi „prieten al şcolii de ATI Timişoara”.
În noua formulã, Clinica ATI a Spitalului Judeţean este un spaţiu perfect izolat, cu uşi fãrã mânere, care se deschid cu butoane declanşate de picior, pentru a preveni transmiterea microbilor de pe mâini, aparate moderne pentru monitorizarea complexã a pacienţilor, paturi cu dotãri proprii, reţele noi de apã, electricitate, gaze medicinale sau aer condiţionat cu filtre antibacteriene, sistem de monitorizare central al pacienţilor. S-au refãcut complet circuitele, dotarea şi amenajarea clinicii. Primii bolnavi vor fi internaţi în spaţiul renovat în urmãtoarea perioadã, au precizat reprezentanţii clinicii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!