Structura viitorului complex balneologic de pe Bd. C.D. Loga a fost finalizată. Urmează izolarea termică, după care muncitorii vor putea lucra în interior inclusiv pe timpul iernii.
„Structura e gata și exterioarele sunt pregătite pentru izolarea termică. Au fost instalate lifturile și se va putea lucra pe perioada iernii în interior.
În februarie anul acesta am început fundația noii clădiri și proiectul se va finaliza peste un an. În cadrul aceleași investiții reabilităm și vechea clădire a Balneo. Viitorul complex va deservi întreaga regiune”, a anunțat marți primarul Dominic Fritz.
Vă reamintim, licitația pentru găsirea unei firme care să se ocupe de lucrări a fost lansată de Primăria Timișoara în noiembrie 2020 și a fost câștigată în mai 2021 de către Alex-Dia Construct, care s-a angajat că în 21 de luni modernizează Clinica de Balneologie cu 15,3 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 3,1 milioane de euro, majoritatea reprezentând fonduri europene. Ordinul de începere a lucrărilor s-a dat în iulie 2021, iar în august au demarat efectiv.
În vara acestui an, din cauza scumpirii materialelor de construcții, bugetul pentru reabilitarea Clinicii Balneo a fost suplimentat cu 3,1 milioane de lei.
Lucrările de reabilitare vizează Corpul B al clinicii, construit în anii 1960, destinat ambulatoriului. Acestea includ: desfacerea/demolarea parțială a zonelor cu cabinetele de electroterapie și secția de hidroterapie pentru a face loc unei noi structuri care să respecte normele necesare instituțiilor spitalicești; reabilitarea zonelor care cuprind bazinul mare, vestiarele, grupurile sanitare și legătura cu corpul A; extinderea pe verticală, prin supraetajarea cu un nivel, a zonelor cu noi cabinete de consultație, legătura cu corpul A, lift exterior; o extindere nouă, cu două etaje pe locul ambulatoriului, care se face pentru cabinetele medicilor, cabinete de consultație, săli de tratament, vestiare, grupuri sanitare, având la parter sectorul de hidroterapie recreat, iar la celelalte niveluri noi funcțiuni spitalicești.
La finalul lucrărilor, Clinica Balneo va fi racordată din nou la rețeaua de alimentare cu apă termală. Cum proiectul conține o parte din dotări, clădirea va deservi 500 de pacienți, în regim ambulatoriu, fără spitalizare.
De asemenea, va fi inclus și un acces direct în Parcul Copiilor. Astfel, cei care vor merge acolo la tratament vor putea trece într-o zonă verde și nu direct în trafic și aglomerație.
Pe aceeași temă:
FOTO. Pacienții vor putea intra în Clinica de Balneologie și din Parcul Copiilor
Citiți principiile noastre de moderare aici!