Reprezentanții Spitalului Municipal Timișoara împreună cu cei de la primărie au început demersurile pentru a accesa fonduri europene necesare reabilitării și dotării cu aparatură pentru ambulatoriile clinicilor de balneofizioterapie, oftalmologie și ORL. Proiectele urmează să fie depuse pe Programul Operațional Regional.
„Primăria Timișoara va depune pentru noi trei proiecte pentru reabilitarea ambulatoriilor de specialitate la Clinica de Balneofizioterapie, Clinica ORL și Oftalmologie. Primăria a demarat studiul de fezabilitate, inițial pentru balneofizioterapie, și am considerat că este necesar să reabilităm și celelalte clinici. Pentru balneofizioterapie dorim să reabilităm și cele două bazine cu apă termală, care nu sunt folosite de aproximativ 10 ani. Au fost închise izvoarele cu apă termală, dar am făcut demersuri pentru a le redeschide”, a spus managerul Spitalului Municipal Timișoara Olimpia Oprea.
Apa termală se poate aduce din izvorul din Parcul Copiilor sau de la BRD, din Complexul Studențesc. Reprezentanții spitalului speră să fie funcțional izvorul din Parcul Copiilor, atunci și costurile pentru transportul apei, de 50 de grade, vor fi mai mici, clinica fiind situată pe strada Loga.
Prin reabilitarea ambulatoriului de la Balneofizioterapie, deasupra bazinului se vor face unul sau două etaje pentru cabinetele doctorilor.
La Clinica de Oftalmologie se va reabilita parterul clinicii, o sală de intervenții, un amfiteatru, iar la Clinica ORL se va extinde ambulatoriul existent, atât în suprafață cât și în înălțime.
„Toate cele trei ambulatorii vor fi prevăzute și cu echipamentele necesare. Probabil se va ajunge pentru fiecare la un cost de 2-3 milioane de euro. Proiectele se vor putea depune anul viitor, începând din luna ianuarie, pe Programul Operațional Regional. Solicitanți eligibili sunt primăriile, care pot depune proiecte în beneficiul spitalului”, a spus Olimpia Oprea.
Se pregătesc și alte proiecte din direcția Spitalului Municipal Timișoara, pe programele de cooperare transfrontalieră România-Ungaria. De altfel, spitalul municipal a organizat un curs de experți pe fonduri structurale și va organiza în toamnă un curs pentru manager de proiect, la care sunt invitați angajații spitalelor din Timișoara. Spitalul Municipal Timișoara a angajat și un economist expert în fonduri europene pentru a se ocupa de atragerea banilor europeni.
Citiți principiile noastre de moderare aici!