La doar 9 kilometri de Timişoara există un loc unde atât copiii, cât şi adulţii pot învăţa arta călăriei. Clubul Sportiv Victoria din Sânandrei găzduieşte 15 cai, de rase diferite, care stau la dispoziţia pasionaţilor de echitaţie. De asemnea, micuţii se pot distra şi ei pe cei trei ponei, puşi la dipoziţie de organizatori. În acest decor rustic şi liniştit vin pasionaţi de toate vârstele, pentru a experimenta măcar o dată în viaţă călăritul. Echitaţia este un sport ce pune în mişcare toate grupele de muşchi şi ajută la exersarea unei poziţii corecte. Cu toate acestea, călăritul nu este aşa de simplu cum pare, ci reprezintă o activitate complexă, care necesită multă răbdare. Cei care vor să se perfecţioneze trebuie mai întâi să se împrietenească cu calul, să îl perie şi să îl pregătească pentru încălecare. Poziţia mâinilor pe hăţuri şi a călcâielor în scară este, de asemenea, foarte importantă. Toate acestea sunt exersate şi învăţate cu un instructor profesionist: Cornel Ilin, care este pasionat de această activitate încă din tinereţe. La centrul sportiv din Sânandrei, cei care sunt veterani în domeniul călăriei îşi pot îmbunătăţi tehnicile de echitaţie, contra cost.
Pentru adulţi, o şedinţă fără antrenor costă 50 de lei, iar cu antrenor 60 de lei. Pentru copii, o şedinţă de călărie costă 40 de lei. De asemenea, clienţii pot alege să îşi facă abonament, pentru 10 şedinţe. Acesta costă 500 de lei pentru adulţi şi 400 de lei pentru copii.
Iată o alternativă la sălile de culturism sau de fitness, perfectă pentru iubitorii de animale, prin care îţi poţi lucra muşchii în timp ce respiri aer curat. Nu în ultimul rând, caii de la Sânandrei sunt antrenaţi pentru performanţă, participând la mai multe concursuri internaţionale. Aceştia s-au făcut remarcaţi în nenumărate rânduri, obţinând chiar titlul de vicecampioni ai României la proba de obstacole, anul trecut.
Citiți principiile noastre de moderare aici!